Citat:
În prealabil postat de Danut7
Asta am zis si eu.Dar sunt si alte culte care se trag din apostoli si astazi care au facut parte la un moment dat din Biserica Una.Acestia suntem noi, oriental ortodocsii, sirienii, catolicii si posibil ca si anglicanii,care la un moment dat ar fi facut parte din Biserica de Apus(vestica:adica Romano-Catolici).Toti acestia am fost una, o singura Biserica.Faptul ca doar noi am mai avea succesiune apostolica,tine de ceea ce reprezinta cu totalitate aceasta succesiune,adica adevarul.Dar dispozitia harica mai e prezenta la un anumit nivel in celelalte biserici urmase ale apostolilor, parerea mea.
|
Nu e corect ce spui. Numai credinta ortodoxa are succesiune apostolica. A spune ca si altii au asa ceva, e sinonim cu a spune ca si acolo lucreaza Harul si deci implicit adevarul este si la ei, ceea ce este fals. Asa cum o numesti tu, dispozitia harica, nu este prezenta decat in Biserica Ortodoxa.
|