View Single Post
Vechi 26.11.2009, 23:37:07
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus,ai spus ca :"Presupunerea" aceasta se bazează pe o trimitere Biblică (Iuda), iar afirmația biblică este suficientă. Este singura deducție sănătoasă, care se leagă atât de narațiunea morții lui Moise, unde se subliniază că Moise nu a fost găsit, precum și de Evanghelie, unde Moise se arată alături de Ilie, de asemenea unul venit în trup acolo.".
De ce spui ce biblia nu spune?Vorbeste Iuda despre o inviere a lui Moise?Nu este amintit deloc acest cuvant.Atunci tu de ce adaugi de la tine?Asta este o presupunere,nu este o deductie.Nu stiu ce gandesc evreii in acest sens,ar trebui sa consulti sa vezi ei ce parere au despre asta,pentru ca pana acum mi-ai vorbit mult despre "gandirea ebraica" cum gandeau ei despre suflet incercand sa arati ce de fapt numai tu vedeai si asa mai departe.Vad ca aici ignori "gandirea ebraica".Oare de ce?
Ca Moise a aparut la muntele schimbarii la fata nu inseamna ca a inviat.Am mai discutat pe aceasta tema si cu niste martori ai lui Iehova si am fot mirat ca ei il declarau mort si pe Ilie,si pe Enoh.Voi spuneti ca Moise a inviat.Aceasta este insa o ipoteza si trebuie tratata ca atare.
In ceea ce priveste faptul ca am spus ca sufletul si duhul se despart de trup,trebuie sa avem in vedere ca sufletul si duhul sunt greu de deosebit,de aceea noi de multe ori ne referim la amandoua atribuindu-le aceleasi sensuri.Stiu ca nu este intocmai corect din punct de vedere biblic,dar cert este ca ele nu "mor".Ca se desparte si sufletul de trup,o pot vedea prin "deductie"("deductie" care nu este totuna cu "presupunere").Pentru ca uite ce spune biblia:
1 Imparati 17:22 Domnul a ascultat glasul lui Ilie, și SUFLETUL copilului s-a întors în el, și a înviat."
Geneza 35:18 Și pe când îISI DADEA EA SUFLETUL, căci trăgea să moară, i-a pus numele Ben-Oni (Fiul durerii mele): dar tatăl său l-a numit Beniamin (Fiul dreptei)
Si nu mai continui fiindca am mai repetat pana acum si nu vreau sa plictisesc.
Despre duh,lucrurile sunt clare:
Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă.
Deci vezi bine ca nu "spun de la mine".

Last edited by Totpeetor; 26.11.2009 at 23:42:03.