Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Fratele meu calendarist,intre anii 1924 si 1935,miscarea voastra stilista nu a avut nici un episcop,deci conform canoanelor,nu ati fost biserica.
|
Dupa cum ti-am spus, episcopul Bisericii a fost insusi Isus Cristos Dumnezeu pina cind, in marea Sa mila a binecuvintat-o si cu ierarhi pe pamint. Asemenea situatii mai sint cunoscute in istoria Bisericii Ortodoxe. In veacul al 7-lea Sf. Maxim Marturisitorul,
un simplu calugar, a intrerupt, asa cum cere invatatura Bisericii comuniunea cu toti cei cazuti in erezia monotelista. Cind a fost intrebat de ce nu se impartaseste cu Patriarhul Constantinopolului, Sf. Maxim a raspuns:
“Chiar si daca intreg universul s-ar impartasi cu patriarhul, eu nu ma voi impartasi cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Duhul Sfint marturiseste ca si chiar ingerii ar fi afurisiti daca s-ar apuca sa predice o alta Evanghelie introducind invataturi noi.”
Ceva mai tirziu, la cel de-al 6-lea Consiliu Ecumenic, toti ereticii au fost anatemizati, dar pina acolo doar acel simplu calugar a avut dreptate, pe cind
toti episcopii erau cazuti in erezie. Unde iti imaginezi tu ca era Biserica? cu ereticii? sau cu Sf Maxim si cei din jurul lui? Si in toata acea vreme de mare apostazie Biserica nu l-a avut de episcop decit pe Cristos Mintuitorul.
Citat:
Intre aceiasi ani,dupa cum spuneti voi,cei aprox 200 de milioane de ortodocsi din Biserica oficiala au devenit eretici pentru ca niste episcopi suspecti au scurtat unele posturi ...
|
Ma rog, daca, dupa tine, Patriarhul Constantinopolului, Arhiepiscopul Atenei, Patriarhul Romaniei si toti ierarhii Sfintelor Sinoade ecumenic, grec si roman erau la 1923 – 24 o gasca de episcopi suspecti, atunci ce sa mai spun despre urmasii lor de astazi din bisericile ecumeniste?! Decizia Sfintului Sinod BOR din 1903, de o claritate exceptionala, arata ca nu poti
nici schimba,
nici reforma calendarul fara sa incalci canoanele Bisericii Ortodoxe. Introducerea calendarului iulian revizuit s-a facut oficial, la nivel de Biserici, fara exceptie, marturisind in acest fel erezia pe fata, cu capul descoperit si intrind astfel in puterea tuturor anatemelor Sfintilor Parinti ai Consiliilor Ecumenice, a consiliilor pan-ortodoxe si locale care le-au urmat de-a lungul timpului, care condamna fara echivoc schimbarea Sfintei Traditii.
Citat:
Episcopul Sfintului Maxim Marturisitorul cine a fost ? Dar al anahoretilor,sfintilor pustiei,martirilor ? Dar al lui Gafencu,Oprisan,Maxim,Ianolide si toti minunatii sfinti ai temnitelor burgheze si comuniste ? Dar al parintelui Arsenie Boca,Iustin,Arsenie,Ghius,Steinhard si nenumarati altii ?
|
Exemplul Sfintului Maxim Marturisitorul nu te ajuta, ci te condamna. Iar in ce-i priveste pe sfintii calendarului nou, cei ai schismei, nu stiu, dar iti recomand sa intrebi cum isi rezolva romano-catolicii problema.
Citat:
Tare imi este ca voi interpretati canoanele in litera iar de roadele Duhului Sfint putin habar aveti.Precum ierarhii evrei odinioara,il aveau pe Dumnezeu in fata lor,dar nu-L gaseau in Scripturi....deci nu era in fata lor.
|
Canoanele nu sint pilde, ci standardele ortodoxiei exprimate foarte precis. Daca ai fi inginer si-ar trebui sa construiesti o casa, ai interpreta in duh standardele de rezistenta? Tare mi-e mie ca tu n-o sa te simti prea bine in fata Celui care va veni sa-ti primeasca lucrarea!...
Citat:
In toata Sfinta Scriptura,Dumnezeu foloseste cuvintul eretic o singura data,iar la voi este subiect si predicat in mai fiecare propozitie,atribut si complement de multe ori,uneori il folositi si ca semne de punctuatie,prepozitii si onomatopee...probabil ca este visul vostru permanent,inceputul si sfirsitul,mijlocul la toate...etc.Cind nu este eretic,este anatema...si viceversa.
|
Vorbesti ca sa te afli in treaba! Citeste Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, care au fost insuflate Parintilor Bisericii de Duhul Sfint si o sa ai surpriza ca putine sint acelea care nu pun anatema. Si asa si trebuie sa fie, pentru ca mintuirea la ortodocsi nu este joaca si nimeni nu are dreptul sa compromita Adevarul lui Dumnezeu.
Citat:
Si totusi o sa scriu din sfintii Iosif si Efrem...
|
Fa ce vrei. Mie nu mi-e frica de nimic atita timp cit nu vorbesc dupa capul meu, ci dupa invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.
“Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia.” (Luca 12:32)