Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Gresesti. In Biserica au existat rataciti si inselati de cand a fost Biserica. Au existat si Sfinti care s-au inselat cate putin si au sustinut erezii.
|
Cred ca si subiectul asta l-am discutat in repetate rinduri. In Biserica lui Cristos nu exista erezie marturisita si asumata. Si, da, pot exista greseli si pacate la nivel individual.
Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
De unde au venit cei 3 episcopi in 1935? Daca nu erau in Biserica si pierdusera Harul, cum l-au redobandit? Cine i-a rehirotonit? Din cater stiu eu Hristos a hirotonit doar pe Apostoli si atat.
|
Tot Acela care i-a iertat si pe episcopii din vremea Sf. Maxim Marturisitorul. La inceput nu toti episcopii au acceptat erezia in inima, iar unii cu siguranta au fost doar inselati. In iulie 1929, Chrysostom Papadopoulos, Arhiepiscopul Atenei, a convocat sinodul bisericii ecumeniste pentru a-i condamna pe cei care au ramas credinciosi Sfintei Traditii. Din cei 44 de episcopi prezenti, 13 au parasit sedinta, 27 au refuzat sa semneze hotarirea, doar 4 au semnat. Dupa cum se vede, Dumnezeu a avut de unde alege. In 1935, 2 episcopi ai sinodului grec si unul al sinodului ecumenic au parasit bisericile schismatice punindu-se in fruntea Bisericii.