View Single Post
Vechi 27.11.2009, 11:31:58
preamultadezbinare preamultadezbinare is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

Tot peetor,
"Matei 10:28 Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă."
Asta eu o vad cam asa:"sufletul"are sensul de "psihic".Cineva ma poate omori,dar mai mult decat atat nu poate sa faca.Nu-mi poate impune ce sa gandesc,ce sa simt,ce sa fac.Poate doar sa ma omoare-aici si acum-,existand speranta invierii.Dumnezeu are informatia necesara,si ma va invia pe baza acesteia.Tot Dumnezeu poate sa ma omoare de tot,"sa piarda si sufletul si trupul in gheena",adica sa ma omoare nemaiavand nici o speranta ca voi invia vreodata.Stergere totala.
In Luca 12:4,5,pasajul e un pic diferit"Vă spun vouă, prietenii Mei: să nu vă temeți de cei ce ucid trupul, și după aceea nu mai pot face nimic.Am să vă arăt de cine să vă temeți. Temeți-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeți."Nici o vorba despre vreun"chin vesnic"in aceasta gheena.Are puterea sa arunce in gheena dupa ce a ucis,pentru descompunere si disparitie totala,pentru totdeauna.
Altfel ,tu cum intelegi"sa piarda si sufletul si trupul in gheena"?Sau"sa arunce in gheena"?Adica la inviere(cand pacatosii vor avea trup si suflet,nu?),vor fi aruncati in acea"gheena" cu trup si "suflet",unde se vor chinui pe vesnicie?Pai thrillerele gen"Allien"ale lui Sigourney Weaver sunt joaca de copii pe langa ipoteza asta!!!
Gheena=valea Ge-hinnom,unde erau arse cadavrele de animale si alte resturi.Descompunere totala.Distrugere totala a unor lucruri nefolositoare(daunatoare).S-a mai vorbit pe forum de asta.
Alta chestie:daca Isus a inviat IN TRUP,cum vom fi noi cu el in rai imediat dupa moarte,daca vom fi doar "suflete",ca doar asa vom fi pana la inviere,nu?De aceea te-am intrebat si cum era Moise pe muntele schimbarii la fata ,si cum era eventual si Ilie,erau doua"suflete"care stateau de vorba cu Isus care era in trup?