View Single Post
Vechi 27.11.2009, 13:34:17
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Bun, din cate am observat, audienta este trecuta de varsta a treia, probabil ca este o biserica intr-o comunitate de pensionari. Dat fiind ca filmarea este facuta in SUA, nu mi se pare chiar asa de necrezut ca se intampla. Pentru americani de multe ori respectul si dragostea fata de Dumnezeu se arata intr-un fel cu totul altfel decat ar crede europenii. Sigur, cazul de mai sus este spre extrem, dar nu e neobisnuit ca intr-o biserica catolica mai liberala din SUA oamenii sa se tina de mana in timp ce spun Tatal Nostru, sau sa cante cantece care mie cel putin imi suna perfect protestante, sau sa faca alte lucruri care din nou, mie nu mi se par prea reverentioase, dar lor li se par perfect normale. Mai nou citeam in stiri intr-un ziar american, cred ca New York Times, ca printr-un comunicat, cred ca venit de la Vatican, nu se mai da voie sa se foloseasca cuvantul Yahwe in catecele cantate in biserica catolica. Ideea oficiala ar fi de a arata intelegere fata de evrei pentru care pronuntarea numelui lui Dumnezeu este sacrilegiu, dar spun unii ca de fapt aceasta masura va duce, si asa ar fi fost si adevarata intentie, la eliminarea multor cantece quasi-protestante, si se incearca dirijarea spre o atitudine mai traditionala.

Last edited by Noesisaa; 27.11.2009 at 13:52:57.
Reply With Quote