View Single Post
Vechi 27.11.2009, 15:03:24
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Anita, noi nu putem stii motivul pentru care unii copii sint bolnavi iar altii nu, pentru ca nu putem intelege ratiunea Divina cu mintea noastra ingusta si limitata. Eu cred ca este pacat si sa incercam sa cautam o explicatie pentru ca e dovada de mandrie sa credem ca noi cu mintea noastra limitata putem intelege tainele Lui Dumnezeu. In felul asta nu numai ca ne putem sminti singuri foarte usor daca incepem sa ne intrebam de ce ingaduie Dumnezeu una sau alta (pentru ca in felul acesta nu tinem cont de iubirea si iertarea Lui Dumnezeu fata de noi), dar chinuindu-ne singuri mintea in felul asta putem ajunge pina la hula pentru ca de fapt in felul asta judecam actiunile Lui Dumnezeu, ceea ce este un mare pacat.

Un lucru mie imi este foarte cert: ca Dumnezeu NU este nedrept ca sa pedepseasca un copil nevinovat pentru pacatele parintilor sai (de altfel scrie in Biblie).

Este pacat sa gandim ca pacatele parintilor se transmit ca pedepse copiilor pentru ca atunci negi Taina Botezului.
Aici ii dau dreptate lui Fani ca conceptia legalista asupra pacatului nu poate aduce lumina in suflet, ci numai Duhul face viu.

Trebuie sa ne fie foarte clar ca in afara de Mantuitor, care este singurul fara de pacat, in rest toti oammenii sintem pacatosi. Toti am pacatuit. Toti parintii de pe lumea asta au facut pacate!
Deci, daca ar fi sa gandim legalist ca pentru pacatele parintilor copii sint pedepsiti prin boli si necazuri, apoi ar insemna ca toti copii sa fie numai bolnavi si plini de necazuri pentru ca toti parintii de pe lumea asta au pacatuit.
Si totusi nu este asa. Nu toti copii sint bolnavi ci numai unii, relativ putini. Marea majoritate a copiilor sint sanatosi.

Aici se vede MAREA DRAGOSTE A LUI DUMNEZEU PENTRU NOI OAMENII!

Aici se vede ca Dumnezeu in marea Sa iubire de oameni nu ne da noua dupa pacatele noastre (ca daca ar fi dupa pacatele noastre judecate in sens legalist atunci n-ar mai exista om sanatos), ci ne da noua dupa MAREA SA IUBIRE SI IERTARE!

Daca noi am primi plata pentru pacatele noastre apoi nici unul nu am fi vrednic (prin propriile noastre fapte) pentru a ne Impartasi cu Sfintele Taine si nici unul nu ar fi vrednic de slujirea preoteasca. Dar Dumnezeu ne-a dat IN DAR Harul Sau si iertarea pacatelor. Nu pentru faptele noastre, ci din infinita Sa iubire de oameni. Noi sintem niste fiinte neputincioase care prin puterile noastre nu putem face absolut nimic pe lumea asta. Numai cu ajutorul Lui dumnezeu putem.

Deci sa dam Slava Lui Dumnezeu pentru infinita Sa iubire si iertare pe care o are pentru noi si cand ne rugam sa ne smerim pina in adancul sufletului nostru.

Iar cand vedem un copil bolnav sa il ajutam cat de mult putem, ca asa este incercata credinta noastra. Sa ne aratam si noi iubirea noastra fata de semenii incercati, asa cum si Dumnezeu Si-a aratat iubirea Sa fata de noi.
Reply With Quote