dani2004 eu prefer sa discut calm cu oricine,refuz sa folosesc jigniri si cuvinte 'grele",indiferent daca vorbesc in contradictoriu.Cel cu care discut nu este obligat sa faca la fel daca nu considera ca trebuie sa o faca.In randurile tale putine ti-ai exprimat si am inteles ceea ce gandesti tu despre cei diferiti de tine si nu ma bucura deloc ce am aflat.
Subiectivitatea este un sentiment normal,cine a crescut intr-un anumit mediu evident ca va apara valorile de acolo,insa se pune intrebare,cum si le apara?Tu trebuie sa te gandesti ca altii care nu sunt de parerea ta la fel ca tine pot crede ca au dreptate si atunci ce sa facem sa ne jignim reciproc,sa reinfiintam cruciade,sa ne ucidem unii pe altii,ca sa vedem 'de partea cui este Dumnezeu"?Daca am face acest lucru Dumnezeu nu ar fi de partea niciunuia dintre noi si ne-am minti singuri.Noi trebuie sa ne acceptam unii pe altii.Cu ce suntem "vinovati" noi care nu facem parte acum din biserica ortodoxa,ca a avut loc marea schisma din 1054,ca a aparut protestantismul in secolul XVI ca urmare a coruptiei pronuntate in Biserica Catolica?Aceste separatii daca vei studia bine au fost inevitabile,nu trebuie sa ii condamnam pe cei de azi ca au "o alta religie".
Nimeni nu se lauda cu "obiectivitatea" lui,trebuie insa sa ne acceptam unii pe altii si sa renuntam la orgolii,la prejudecatile noastre despre anumite subiecte.Spui ca "noi nu avem pareri personale",dar pana acum nu am auzit nimic de la tine,ai privit totul din perspectiva dogmei tale.
Eu ce spun aici,nu afirm pentru ca asa spune o dogma sau o religie.Eu privesc in biblie si ce aflu acolo aceea sustin,nu pentru ca mi-a zis un pastor,un preot,am citit din cartile "noastre",ci pentru ca eu insumi am aflat acestea.Mie nu imi place sa cred ceva ca mi-a zis-o cineva pana ce nu aflu eu insumi ca are dreptate.Doar in biblie se spune sa "cercetam scripturile".
Ma faci fatarnic,dar uiti sa aduci motivele pentru spusele tale.Nu imi plac acuzele fara dovezi.Ce am facut eu sa fiu numit astfel?Nici macar nu am atacat biserica ortodoxa,pentru ca fiind pe un site ortodox am zis ca ar fi urat din partea mea daca as face astfel,si vad bine ca tot sunt numit "in toate felurile posibile".
|