View Single Post
Vechi 27.11.2009, 17:31:47
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

preamultadezbinare,intelegerea ta asupra versetului Matei 10:28,tot nu are logica,chiar daca ii atribui in acest context cuvantului "suflet" sensul de psihic.Tu ai spus ca :"Cineva ma poate omori,dar mai mult decat atat nu poate sa faca.Nu-mi poate impune ce sa gandesc,ce sa simt,ce sa fac.".Daca esti mort toate procesele ce tin de organismul uman inceteaza.Psihicul depinde de trup,nu poate exista independent de trup,nu este totuna cu sufletul.Deci daca trupul e mort si "psihicul",ca si componenta a sistemului nervos este "mort".In Matei suflet nu are sensul de psihic,ci mai repet,de o entitate umana ce continua sa existe si dupa moartea trupului.Nu pot sa iti spun cum are loc aceasta,cert este ca biblia da de inteles ca asa este,iar experientele gen "moarte clinica" despre care nu stiu de ce refuzati sa discutati,intareste si mai mult aceste lucruri.Nu stiu ce traducere ai folosit la versetul din Luca 12:4,5,dar 'mi se pare' ca traducerea folosita de mine este mai buna.Evident ca cei care ucid trupul nu mai pot face nimic mai mult.
Am mai spus si o mai spun,in rai vor intra toti cei neprihaniti dupa inviere,deci trup,duh si suflet.Nu mai repet alte lucruri fiindca le-am mai spus.
Moise la muntele schimbarii la fata era ori duh ori suflet.Si despre aceste lucruri am mai discutat in niste postari anterioare,as plictisi daca mai repet de multe ori aceleasi lucruri.