Citat:
În prealabil postat de Doriana
Pai, era langa mine preotul catolic. Bis ortodoxa era departe. Nu am crezut ca e o problema. Daca eram frati si cantam impreuna in cor, eu citeam pasajul biblic [stii, cum ii pune pe tineri sa citeasca...aveam 16 ani], nu am vazut de ce ne ferim sa ne ajutam.
Nu mai tin minte exact cum a formulat; ideea era ca trebuie sa fiu catolica. 
|
Nu stiu ce experienta ai avut tu, e dureros ce spui, intr-adevar, dar iti spun ceea ce stiu eu, din propria-mi experienta.
Am fost botezata ortodox si crescuta romano-catolic. Preotul romano-catolic, atunci cand parintii mei l-au intrebat "bine, si-acuma ce facem?" le-a raspuns clar si raspicat: "botezul este valabil, nu ne jucam cu sacramentele...", asa ca am fost acceptata fara discutie la toate sacramentele. Singura problema reala a fost dilema primei impartasanii, dar asta este o alta discutie.
In legatura cu spovada, banuiesc eu, motivele pentru care preotul ti-a spus ca nu se poate ar fi unul din doua (sau amandoua): 1. desi spovada este spovada si colo, si colo, exista, totusi, diferente; 2. pozitia bisericii este aceea de a nu incuraja "migratia" sau cum prozelitismul.