Citat:
Īn prealabil postat de topcat
Vorbeam de pacatul primordial
|
si care-i ala? care-i pacatul primordial?
neascultarea de Domnul?
fuga de la fata Domnului?(9. Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis: "Adame, unde esti?" 10. Raspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tau in rai si m-am temut, caci sunt gol, si m-am ascuns".)
neasumarea vinei? (prin minciuna)
aruncarea vinei pe satan?
aruncare vine chiar si pe Domnul? (12.Zis-a Adam: Femeia care mi-ai dat-o sa fie cu mine, aceea mi-a dat din pom si am mancat)
atunci, Adam si Eva, au cunoscut rau! binele il stiau deja pt. ca traiau in el! cel care traieste in bine trebuie sa cunoasca si raul, ca sa poata realiza binele in care se afla.
numai ca Domnul le-a dat o sansa pt. pocainta, a stat de vorba cu ei si i-a intrebat de ce au mancat, de ce au incalcat porunca pe care El le-a dat-o!? numai ca ei s-au ascuns de Domnul, au mintit si au aruncat vina unu pe altul...
(offtopic)
de ce minte omul? de frica! as putea sa spun ca nu trebuie sa ne fie frica de Domnul, pt. ca Domnul este iubire, nu trebuie sa ne fie frica de iubire! daca mie mi-e frica de Domnul, atunci o sa-mi fie frica sa-i spun pacatele mele (cu toate ca le stie pe fiecare in parte de la primul pana la ultimul), o sa-mi fie frica sa-mi deschid inima catre El... nu vreau sa cred in Domnul de frica pt. ca asta nu-i credinta adevarata!
asadar, care-i pacatul primordial? frica, minciuna, necainta, neascultarea?