Cine stie cum o fi mai bine? sa fi ca neamtul, sau comozi,relaxati, ca noi cei din Est. Nu cred ca putem vorbi de acest subiect in doi peri cred ca este mult mai complex decit pare mai ales din perspectiva draga noua, duhovnicia noastra.
Am vazut cu totii cit de incintati sunt vest europenii cind vin in Romania si vad un sat prapadit, dar colorat cu garduri strimbe si case darapanate, gaini si giste care fug in toate directiile din fata masinilor. Am vazut cu ochii mei francezi care altceva nu faceau decit sa exclameze Oh la la! in drepta si-n stinga, quelle merveille!, ce gusturi au mincarurile voastre, ce artistice par casutele astea crapate de cutremure, si ce frumos miroase musetelul din crapaturile asfaltului, cit de bine ma simt pe bancuta din gradina voastra parca ma zgindare ceva placut la suflet, parca imi amintesc de ceva...Je me souviens, mais Je ne sais pas qoui!....
Revenind pe pamint, ce crezi ca le lipseste lor si de ce la ei acasa nu se simt atrasi de Ortodoxie? Cum spunea parintele in Duminica Icoanelor, oare ce se intimpla de nu putem convinge lumea de 2000 de ani ca asta este drumul adevarat al mintuirii sufletului?
Oare de ce? ...legat de ce spuneai tu despre poporul nostru amarit si comod.
|