Citat:
Īn prealabil postat de Doriana
Nu stiu pe unde umbli tu. Or fi si de-astia, nu zic nu. La noi nu prea se dau ajutoare celor ce nu fac parte din biserica, tocmai pentru a descuraja convertirea pentru ajutoare. Dar cand omul are nevoie si e necajit trebuie ajutat, caci oameni suntem. Credinta noastra se arata cu fapta.
Ai fi uimita sa stii cati te intreaba de vorba cand afla ca esti alta religie. Oamenii sunt curiosi. De multe ori nu am eu dispozitia necesara sa vorbesc cat ar vrea ei sa afle.
Cum ar trebui sa fie dupa tine? Sa intre omul pe usa [sau pe forum] si sa strige in gura mare: "Hello, eu sunt penti..." , de parca l-ar fi intrebat cineva ce e... :)) Fii sigura ca daca l-ai intreba ar spune ce e.
Cam ce castig crezi tu ca are cel ce converteste pe patul mortii un batran horcaitor? Ia, sa auzim...Caci omul ala nici nu mai are timp sau putere sa semneze o cerere de inscriere in cultul respectiv.
|
Doriana,aici pe acest forum ..crestin ortodox ne am laudat Sfintii dar ne am si criticat preotii,am sarit in ajutorul unor biserici sau oameni dar am si refuzat cand am crezut ca nu este necesar! de asemenea invatam Scriptura cu Sfintii Parinti dar si cu preotii caci intrebam insistand pe practica si duhovnicia lor;ne asumam subiectiv pareri dar ne si contraargumentam,caci toate astea nu denota decat faptul ca credinta noastra ,gresita sau nu ...ESTE VIE! Concluzie ne aratam limitele ,cerem sfatul,multumim si ne rugam unul pt altul atunci cand este nevoie! Si acum.....suntem bucurosi de oaspeti,ii tratam ca musafiri..SI LE RESPECTAM PARERILE ,dar nu face te rog ,atentat la inteligenta noastra ,cea lumeasca (ca in cealalata nu suntem desavarsiti) insirand lucruri chestiuni sau leme(imi permit sa enunt:adevaruri ce nu trebuiesc demonstrate) pe care stim cu toti ca nu sunt adevarate: fiecare dintre noi sau ai nostrii s au trezit cu frati doritori de a ne arata CALEA CEA ADEVARATA,stim cu toti ca daca acceptam discutia in principiu PUTEM PRIMI AJUTOR FRATESC ( material sau nu) pe care preotii "imbuibati" nu ni l da,mai stim si unii dintre noi ca "salvarea" unui frate este principiul prozelitismului si cale deschisa spre cele vesnice! Ca atare te rog sa ierti indrazneala unui frate ,care nu are argumente din Sfinta Scriptura,caci nu este atat de citit ...si vine cu acest gen de contraargumente puerile! iertare!