Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nu stiam limba; cunosteam cateva cuvinte de pe la filme, dar in nici un caz nu stiam sa articulez propozitii. Am vorbit vreo 10 minute, erau cuvinte de lauda, cam in genul psalmilor. Sincer, sunt prea scumpe pentru mine pentru a le repeta. Au ramas intre mine si Domnul.
Si eu eram foarte constienta si ma puteam opri oricand din vorbit. Sa nu crezi pe cine spune ca in timpul vorbirii in limbi iti pierzi cunostinta sau constiinta; doar daca e posesiune demonica se intampla asta. Duhul Sfant respecta liberul tau arbitru si niciodata nu te va obliga sa faci ceva fara voia ta.
Sa stabilim ceva: darul vorbirii in limbi este dat NUMAI de Duhul Sfant, pentru ca e un dar al Duhului Sfant. Logic, nu? Nu este dat de sfinti. Faptul ca s-a manifestat in timp ce te rugai Sfintei Marii nu schimba asta.
Eu nu am cunostinta ca mama Domnului Isus sa fi pacatuit; nu scrie asta in Biblie si nu ma pot pronunta. Stiu ca a fost o femeie unica, dca Domnul a ales sa se nasca prin ea Fiul Sau. Ca nu ma inchin la ea e pentru ca Dumnezeu a spus sa nu ne inchinam creatiei, ci Creatorului, oricat de sfanta ar fi aceasta, ci sa ne inchinam Celui ce o sfinteste. Dar nu vreau sa ating acest subiect delicat pe acest forum. Iarta-ma daca am spus ceva nepotrivit.
|
Nu cred in vorbirea ta in limbi , si faptul ca nu stii de fapt ce ziceau sau in legatura cu ce vorbeai mie "imi zice ceva" sau mai bine zis nu imi zice nimic.Nu cred nici in vorbirea mea in limbi , si prefer sa nu-mi bazez credinta pe naluciri.Pentru mine vorbirea in limbi este neinsemnificanta si s-a ripit , poate chiar de tot.Ma refer la darul Duhului Sfant.Nu are nici un sens si nici o folosinta acest dar acum.Modul in care ai primit acest "dar" cu un anumit scop, din cate am inteles eu.Povestea asta cu doua botezuri este ceva ce tine de penticostal.La fel si "botezul cu Duhul Sfant" ca "diferit de botezul initial" si "vorbirea in limbi".Acesti termeni sunt folositi intr-un mod atipic de penticostali.Nu toti vorbeau in limbi spune apostolul , si nu toti si nu insemna ca ala care nu vorbea in limbi nu avea Duh Sfant, cum sustineti voi ca "botezul cu Duh Sfant este vorbirea in limbi" (ceva de genu).De asemenea si Pavel vorbind despre acest dar , a aratat ca nu este asha de semnificant si a incercat sa mane pe oameni spre intelepciune.Intr-o ierarhie Pavel pune pe vorbitorii in limbi si pe talcuitori pe ultimul loc.La ce ti-a ajutat aceasta vorbire in limbi daca nu ai fost constienta de ce o vorbesti si ce zici , la ce te raportezi?Iti zic eu, la nimic.Dupa cum am mai discutat pe topicul acesta , darul vorbirii in limbi(glossalalia) a fost dat cu un scop la inceput , si ca indeplinire a unor profetii si taine dumnezeiesti.Una dintre ele care s-a intamplat la Cincizecime a fost spre aratarea uniunii in Duh(dumnezeu), a tuturor.Cum Duhul a despartit limbile la Babel , acum le-a "unit" ca toti s-au inteles.Al doilea ar fi fost propovaduirea evangheliei la neamuri.Si toate astea spre implinirea profetiei despre Israel, care zice.Voi vorbi poporului acesta in alte limbi si prin alte popoare si tot nu vor asculta de Mine.De asemenea aceasta din urma o poti gasi in 1Corinteni capitolul 14, si intr-unul dintre profetii VT , aceia mari, daca nu in mai multi.Asadar acest dar si-a cam atins scopurile si acum nu mai are utilizare, din punctul meu de vedere.