View Single Post
Vechi 29.11.2009, 16:17:09
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Hai sa o luam pe rand. Pfff, greu mi-e cu postarile astea lungi...

Deci, spui ca "acest dar e pentru cei necredinciosi si pentru cei mai sceptici, ca sa le ateste ca la botez se intampla ceva". Bun, si in ziua de azi nu mai sunt necredinciosi? Sunt destui atei, stimate animale evoluate, sectari si chiar tzari care nu au auzit de Hristos.

"Vorbirea in limbi fara talc nu foloseste la nimic," Pai Sf. Pavel tocmai te-a contrazis. Sper ca nu ai o problema cu el:

1Cor 14:2 Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.

Poate stii ca suntem inconjurati de ingeri si alte fiinte spirituale, ca ele aud marturia bisericii si invata despre Dumnezeu:

Efeseni 3:10 Pentru ca înțelepciunea lui Dumnezeu cea de multe feluri să se facă cunoscută acum, prin Biserică, începătoriilor și stăpâniilor, în ceruri,

Vorbirea pe care noi nu o intelegem ei o inteleg. Nu e numai pentru oameni, desi omul se considera singur pe pamant.

Apoi aduci versetul folosit de baptisti ca sa-si scuze lipsa darurilor:

1Corinteni 13
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;

Ce sa inteleg? Ca la tine stiinta a luat sfarsit? Ce te face sa crezi ca s-au sfarsit cand ai vrut tu sa se sfarseasca? Pana in ziua cand se scria Biblia in Biserica erau prooroci si vorbitori in limbi. Ce te face sa crezi ca s-au terminat darurile cand a scris Sf Ioan "Amin" la sfarsitul Apocalipsei? Se vor sfarsi cand nu va mai fi nevoie de ele, caci va veni ce este desavarsit, adica Hristos. Dar inca mai avem nevoie de vindecare, mangaiere prin Cuvantul Domnului, credinta, etc. [vezi tu cele 9 daruri din 1 Cor 12 ]

In rest, faptul ca darul nu foloseste la nimic, trebuia sa adaugi ca e doar parerea ta. Nu cred ca te-ai interesat serios si obiectiv, ci ai avut interesul de a invata aceasta poezie de la altii.

"Si din cate mi-am dat eu seama , cei care "nu vorbesc in limbi" sunt vazuti ca si cum nu au fost "botezati cu Duh Sfant". mda, sunt unele curente; personal nu sunt de acord. Ca este strain de credinta ortodoxa, te cred...

Cu respect...

Last edited by Doriana; 29.11.2009 at 16:28:43.