View Single Post
Vechi 26.02.2007, 22:46:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Asalt , cu navala, in sens duhovnicesc reprezinta exact opusul adica: smerenie, liniste, pace, studiul celor sfinte, milostenie, nepatimire, post si rugaciune multa nicidecum intelesul lumesc al acestor cuvinte care indeamna la agitatie, a fi patimas, repezeala (ca nu mai prindem...), si sa nu uitam ca s-ar putea ca "cei dintii vor fi cei din urma"

Cred ca pe undeva, comoditatea romanului nu este trindavie ci dorinta de a contempla la cele sfinte mai mult, chiar si in detrimentul repararii gardului sau a casei si prin asta cred sincer ca suntem mai apropiati de Hristos si prin lucrurile si faptele aratate de el.
stii cum ii spunea celui care voia sa se intoarca din drumul mintuirii si sa se ocupe de cele lumesti MAI INTII, dupa care AR FI REVENIT(la slujba de Duminica, de ex...)
I-a spus..."lasa mortii sa-si ingroape mortii", adica lasa-te de reparat cotete si vino cu Mine sa-ti arat ce inseamna viata.

Ce stil de viata intelegi aici? cel vechi romanesc(mai oriental ,mai lent) sau cel bazat pe capatuiala, profit si distractii non-stop, iarba tunsa la mm, casute ca-n povesti cu trei etaje si imprumut la banca pe urmatorii 20 de ani?. etc( tu personal vezi pe undeva prin ce ti-am enumerat, smerenie si nevoire?)

Si tot acum poate intelegi de ce Modernismul nu incape in Ortodoxie, ca sa-ti raspund si la celalalt topic, iar daca incerci sa fortezi modernismul peste Ortodocsi, eu nu vad cum vor rezista. Sunt doua lumi complet diferite, democratie, unde fiecare are o parere si drepturi absurde cu carul care nu fac altceva decit sa ne grabeasca distrugerea familiei, ultimul bastion, si cealalta, traditionala, smerita cu o ierarhie naturala duhovniceasca.

Se trage insa speranta de unii... ca la noi schimbarile vor merge "brici" si nu v-a fi nevoie sa fim invinuiti de una si de alta pentru a intra cu forta, asa cum o fac cu tarile "mai incapatinate"
Reply With Quote