View Single Post
Vechi 30.11.2009, 11:20:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Multumesc danut7. In mare parte le stiam, dar ceea ce ma intriga
in Apocalipsa sunt urmatoarele versete:

cap.12
18. Si a stat pe !!! nisipul !!! marii.

- e vorba de balaur care il personifica pe satan. Apoi

cap.13
1. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara, care avea zece coarne si sapte capete si pe coarnele ei zece cununi imparatesti si pe capetele ei: nume de hula.

Intre cele doua versete vedeti ceva mai aparte, o legatura posibila?

Apoi

cap.13
11. Si am vazut o alta fiara, !!! ridicandu-se din pamant !!!, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face !!! pamantul si pe locuitorii de pe el !!! sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
13. Si face semne mari, incat si !!! foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, !!! inaintea oamenilor,
14. Si !!! amageste pe cei ce locuiesc pe pamant prin semnele !!! ce i s-au dat sa faca inaintea fiarei, zicand celor ce locuiesc pe pamant sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas in viata.
15. Si i s-a dat ei !!! sa insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei sa si graiasca !!!...

Nu poate exista si o interpretare pe care sfintii n-au banuit-o pentru
ca tehnologia nu avansase???
Nu cred ca are vreo legatura cu tehnologia.Expresia a stat pe nisipul marii este folosita in mod alegoric, si din punctul meu de vedere poate insemna asta:Cand privesti de pe nisipul marii la tarm , ai o viziune ambigua si nu realizezi profunzimea si maretia marii.Cred ca Sf. Simeon Noul Teolog a facut o comparatie asemanatoare:

"A man standing on the seashore sees the immense expanse of water, but his eye can embrace only a small part and cannot reach its limit. In the same way a man who, through contemplation, is given to see the limitless ocean of Divine glory and to see God Himself with the eyes of his mind, sees God and the infinite vastness of His Glory, though not the whole as it really is, but only as much as is possible for him."
St. Symeon the New Theologian

Nisipul sau tarmul marii poate insemna doua lucruri, pe oamenii lumesti sau pe cei care nu inteleg Evanghelia lui Hristos(adica pe eretici).De-a lungul vremii Diavolul a stat in inimile oamenilor si a tuturor celor care s-au despartit de Dumnezeu.A oamenilor lumesti si a paganilor.A tuturor celor care se inchinau la idoli.O lunga perioada de timp acestia reprezentau, neamurile, adica pe noi , iar acum probabil ce ne arata textul este ca acestia au devenit poporul evreu.Nisipul poate reprezenta pe toti cei care nu fac parte din "marea de cristal" care e in Rai.Dumnezeu cand a binecuvantat pe Avraam a zis : fiii tai vor fi ca stelele cerului si ca nisipul pamantului.Si aceasta binecuvantare are mai multe intelesuri din punctul meu de vedere.Asadar acest nisip al marii poate reprezenta pe acei fii ai lui Avraam straini de Hristos, adica pe Israel, poporul evreu.In alegorie marea reprezinta neamurile si popoarele pagane.Asadar faptul ca intai balaurul a stat pe nisipul marii se poate identifica aici strict cu poporul evreu, iar ca apoi fiara a iesit din mare se identifica cu popoarele pagane si cu noi neamurile cei care nu cunosc pe Dumnezeu.Sa nu uitam ca Biserica este comparata de multe ori ca o barca care navigheaza pe marea involburata.
Reply With Quote