View Single Post
Vechi 30.11.2009, 11:24:46
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ii rog pe cei care se gandesc sa copieze aici rugaciunile cunoscute ale Sfintilor sa se abtina. Multumesc.
Zicand asta, mi'a venit in minte un gand.
Nu am cautat prea mult sa inteleg rugaciunea libera si nici nu m'am intrebat prea mult asupra ei.
Citind rugaciunile Parintilor, simt ca nu as putea vreodata intocmi asemenea cuvinte odihnitoare si bine alese.

De exemplu, Rugaciunile de Seara si de Dimineata. (Este o lucrare mare a nu le sari niciodata, insa mie inca imi este greu)
Imi par atat de complete, de calde si de bine intocmite, incat nu as pute simti vreodata nevoia de alte texte.

Bineinteles, cand sunt plecat pe afara sau am ceva treaba, rugaciunea ce imi vine in minte capata adesea forme noi.
Si asta pentru nu am darul de a retine ad literam rugaciunile citite, desi mi'as dori.

Rugaciunea aparuta in minte trebuie sa fie simpla, avand cat mai putine cuvinte, si fara a cauta o impletitura artistica.

Reply With Quote