Citat:
În prealabil postat de Danut7
Pai daca tu care graiesti nu ai nici un fel de perceptie sau intelegere asupra a ceea ce vorbesti in limbi la nici un nivel , cum te poate zidi(aici ma refer la falsa vorbire in limbi care se manifesta in modul asta)?Daca nu intelegi de ce vorbesti in limbi sau la ce te raportezi?
Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. ."
|
Nu, mai, rugaciunea nu imi e adresata mie, ci lui Dumnezeu; El o intelege. Cand omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant Il invata cum sa se roage
Romani 8:27 Iar Cel ce cercetează inimile știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu
El Se roagă pentru sfinți.
Tu ai scris mai sus ca nimeni nu intelege si tot tu spui ca trebuie sa intelegem. Exista vorbire in limbi intelese, care se manifesta in misiune; sunt cazuri in care omul nu cunostea limba bastinasilor si a inceput deodata sa predice in limba lor. Apoi exista rugaciune in alte limbi necesara zidirii personale , in felul urmator: omul nu stie sa se roage, Duhul Sfant il ajuta in slabiciunea lui, mijlocind pentru el. Dumnezeu Tatal intelege primeste rugaciunea.
Despre cazul povestit, pot sa-ti dau si eu exemple. Cultul penticostal are si el problemele lui, cum vad ca sunt si pe aici si au fost si in biserica primara. Iar darul talmacirii e, dupa observatia mea personala, cel mai rar intalnit dar, impreuna cu cel al credintei si minunilor.