Citat:
În prealabil postat de dani2004
Este mult mai simplu sa vorbesti din carti decat din experienta.
Scrie fiecare despre ce a citit sau a auzit. Si atunci cand unul dintre noi (OmuBun), ne scrie despre cum traieste el, este acuzat de fariseim. De o persoana care ne vorbeste despre rugaciunea pentru toata lumea. Cand noi nu stim sa ne rugam pentru noi? Si cel mai amuzant "Puteam să-ți scriu acestea pe privat dar am făcut-o aici pe public și te rog să mă ierți". Daca cerem repede iertare, gata suntem la adapost. Am scapat!
Nu stiu cati dintre noi stim sa ne rugam. Sau stim ce inseamna adevarata rugaciune. Nici macar nu avem idee ce insemna, darmite sa vorbim despre ea. Dar cu parerea ne dam.
|
Dani, nu trebuie sa-mi iei apararea. Dorina are dreptate in felul ei. Stiu cat sunt de slab si de "altfel", fata de cum ma vad multi de pe-aici. Ma manii destul de usor si nu sunt un interlocutor comod daca ceva nu e intocmai cu principiile mele. As vrea sa fiu mai diplomat, sa am mai multa rabdare, sa invalui in caldura sufleteasca si pe cel rau si pe cel bun. Din pacate ma surprind certandu-l pe cel de langa mine pentru care poate as face orice sa-i fie bine. Ieri, dupa cuvantul de predica al parintelui, (acelasi cu cel spus de Dorina cu "De ce ma numesti
bun?", dar probabil ca preotul ei nu a dat intelesul pe care l-a dat preotul meu; era vorba de o cercetare a celui care vine cu "linguseli", pentru care vrea foloase!) am iestit din biserica gandindu-ma mai profund la acel "bun". Si eu mi-am ales un nick pe care nici nu mai stiu acum daca sa-l apreciez sau nu. Stiu ca NU VREAU SA FIU RAU. Si mai stiu ca Dumnezeu n-are nevoie de explicatii. El vede sufletul fiecaruia dintre noi. As vrea sa cred ca stie unde gresesc si nu ma lasa sa persist in greseala. Si cum eram cufundat in ganduri, gasesc pe parbrizul masinii poza lui Basescu si indemnul de a-l vota. Si atunci, eu, "omu'bun", am luat poza, am facut-o bucatele si am aruncat-o la tomberonul de peste drum. Am ajuns acasa intors pe dos, iar sotia a observat si m-a intrebat cum se face ca vin de la biserica cu fruntea incretita? Eram suparat pe lume, pe minciuna, pe rautate si mai ales pe mine ca nu pot trece usor peste toate. Mi-era ciuda ca nici la biserica nu suntem lasati, pana si acolo mi se pun fluturasi, cu cine sa votez. Oare cum de nu se realizeaza ca efectul este contrar? Sau poate ca tocmai cei de la PSD or fi pus, pentru mai multa siguranta... In orice caz, ieri am fost mahnit cam toata dupa-amiaza, iar cand a mai "venit" si florisica pe mess sa-mi spuna ca-i sunt dator sa iau atitudine in apararea ei, am simtit ca ma dezlantui... Sunt convins c-am dezamagit-o, dar am spus-o si repet: nu sunt un interlocutor tocmai comod!...
Sunt orgolios, nu suport sa afisezi inaintea mea aerul superior si a-toate-stiutor, cand eu vad ca ai serioase lacune, nu suport sa mi se atraga atentia de catre cineva la care vad defecte mult mai mari decat cele pe care mi le arata cu degetul... Sunt un "om bun" atat timp cat ma intelegi asa cum te inteleg si eu, nu te judec si te iert pentru orice pentru ca stiu ca nimeni nu-i perfect. Dar daca te ridici deasupra celorlalti sa dai cu barda, mi se aprind o mie de beculete in cap!... Halal "om'bun"!...