Aoooleeeeu, acum m-am prins care era secta aia cu Sala Regatului, de cate ori treceam pe langa vila aia

si vedeam minunatia aia scrisa mare deasupra usii ma tot intrebam " Ce secta o mai fi si asta?"
Eu stiam despre astia ca sunt cam periculosi si ca daca vrei sa spui " Game Over" nu e game over cum vrei tu...ci cum vor ei

( asta in America, unde au si aparut, in Romania poate s-au mai calmat si adopta alte strategii.)
Foarte interesant ce am gasit, exact modul in care procedeaza toate sectele:
"Insistenta lor este combinata cu obtinerea de informatii despre cetateni. I-a murit lui Popescu sotia? Este Ionescu grav bolnav sau si-a pierdut serviciul? Copiii lui Georgescu consuma droguri? O înseala Ion pe Maria? - iata informatii care trebuie folosite in beneficiul sectei. Martorii sunt totdeauna prezenti, cu întelegerea si compasiunea lor. Asta, pentru ca fiecare Martor are o tinta: el trebuie sa converteasca un numar de persoane. În afara de Biblie, Martorii folosesc doua reviste proprii:
Turnul de veghere - anunta Regatul lui Iehova, care trateaza probleme de doctrina, fiind cea mai raspândita revista religioasa si
Treziti-va!, care are subiecte diverse, de interes general, ambele cu aparitie bilunara, intercalata, tiparite în conditii grafice excelente (full color, hârtie buna).
....
si când esti lânga un Martor, întotdeauna vine vorba de religie, indiferent daca vorbeai la început despre vreme, despre politica sau despre fotbal. ( tipic) =))
De fapt,
activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român. Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (accepta doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrina dizolvant-unificatoare, pentru ca se pronunta împotriva existentei natiunilor, a statelor nationale si a guvernelor, militând în ultima instanta pentru un guvern mondial.
În conceptia Martorilor, toate guvernele si toate natiunile crestine sunt vinovate de raul din lume, perfide si mincinoase, motiv pentru care vor raspunde în fata lui Iehova."
Si faptul ca s-au infiintat pe la sfarsitul sec. XIX....e graitor! Secolul XIX e fost prolific pentru aparitia sectelor....mare pacat!