Citat omulet: "Orbul din Evanghelie nu era orb ca urmare a unui pacat. NICI al lui, NICI al parintilor Lui. E Cuvantul Mantuitorului."
Nu inteleg de ce ma contrazici, cand si eu am spus acelasi lucru despre boala orbului.
Dar, in cazul copilului este alta situatie. Poti sa-l crezi pe Parintele Iustin Parvu sau poti sa nu-l crezi. Mie mi-a placut foarte mult cum explica aceste boli la copii.
Am raspuns doar la o intrebare pusa de user, privind pacatele unui copil de 7 ani, care sa indreptateasca aparitia unei boli. Dupa parerea mea, in lumina celor auzite in predica Parintelui Iustin Parvu, copilul s-a imbolnavit nu din cauza propriilor pacate, intrucat nici nu are la acea varsta, ci din cauza pacatelor parintilor.
Acum, daca e cineva, pe care il deranjeaza faptul ca copilul sufera de pe urma pacatelor parintilor, regret... Fiind vorba de un caz ipotetic, poti afirma acest lucru. Normal ca unui bolnav adevarat nu se apunca nimeni sa-i spuna "adevaruri" in fata, ca omul sa se simta si mai rau si sa ajunga la disperare.
Este insa bine de stiut acest lucru, ca sa nu gresim din nestiinta si sa aruncam asupra copiilor, nepotilor, stranepotilor nostri urmarile pacatelor noastre.
|