Sofia,ai așa o inocență și o lipsă totală de răutate în postările tale care pe mine mă cucerește de aceia citesc toate postările tale care deși lungi mi se par a fi gânduri ale unui om normal care își pune întrebări firești.
Încerc să duc mai departe firul discuției la fel de firesc.
Postul are trepte și fiecare îl face după puterile sale.Unii postesc cu multă ușurință alții nu pot sau nu au suficientă voință pentru a posti.Dumnezeu îi iubeste și îi primește deopotrivă pe toți!
Cănd nu mânânc produse de origine animală și dulciuri (pe care de altfel le ador) mă simt mult mai bine sunt mai veselă ,mai optimistă,dorm mai bine,slăbesc câteva kg (asta nu înseamnă că nu-mi place să mânânc și carne deși aș dori să renunța definitiv la ea dar...nu renunț căci sunt lumească).
Cel mai bun exemplu (pe care îl am lângă mine) că postul este bun e mama mea de 85 ani care toată viața a ținut posturile și vinerea a ajunat și care este sănătoasă la acești ani iar după ce se împărtășește parcă întinerește cu câțiva ani.
Căt despre relațiile intime orice duhovnic recomandă dreaptă socotelă.Pentru mireni regulile nu sunt chiar atât de srtricte.
Unii pot fi sfinți și în lume dar sunt puțini,poate sunt și printre noi cei de pe forum...
Noi cei mulți facem totul după a noastră putere voință și credință.
Important este să rămânem în credința în care ne-am născut și să o trăim corect după puterea noastră căci"omul este măsura tuturor lucrurilor"(nu-mi amintesc cine a spus aceasta).
Iisus Hristos prin Legea Nouă a dăruit oamenilor posibilitatea de a se mântui adică de a fi din nou Fii ai Luminii prin Legea Iubirii care este greu de împlinit dar prin care păcatul originar poate fi iertat tuturor oamenilor.
Poate unii vor merge în Rai ,poate alții nu dar misiunea noastră aici pe pământ este ca acei ce sunt născuți de noi să fie mai buni decât noi și pentru aceasta nașterea de copii și viața de familie este binecuvântată de către Dumnezeu.
În viața fiecărui om este ceva care nu merge, un blocaj.Nu știu de ce este aceasta dar să mulțumim lui Dumnezeu că ne-a deschis puțin ochii inimii pentru a ne dori și altceva în afară de a ne hrăni patimile pe care trupul nostru păcătos le iubește nespus.
|