View Single Post
Vechi 30.11.2009, 21:39:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia, asta e norma, insa duhovnicul fiecaruia da si dezlegari! Uite, spre exemplu, pana sa imi gasesc unul, eu si ai mei tineam numai prima si ultima sapatamana din posturi (nu dati cu pietre, va rog!) Ei, parintele meu a zis ceva de genul ori tinem tot postul, ori ne gasim alt duhovnic! In cele din urma, s-a ajuns la o solutie de compromis, adica, in postul Pastilor, ne-a spus sa tinem complet prima, a treia si ultima saptamana, iar in rest, sa tinem numai lunea, miercurea si vinerea, iar martea, joia, sambata si duminica aveam voie si lactate, dar nu carne. Si asta asa, pentru a ne obisnui sa tinem tot postul cap-coada altadata. A fost bine, asa am tinut toti si spre marea stupefactie a bunicii, nu am slabit nici macar un kilogram!
Despre postul conjugal nu as putea sa ma pronunt, ca nu sunt pusa in situatia asta. depinde foarte de mult si de ce barbat ai si de duhovnic. Ca daca ai unul care nu pricepe nimic din toate astea, risti sa iti pierzi si casnicia! Eu una admir foarte tare cuplurile de care am auzit pe forum ca isi fac pana si rugaciunea impreuna, dar cred ca sunt rarae aves. Oricum, e si casnicia o cruce, insa ea trebuie dusa in 2, ca daca unul trage hais si altul cea, nimic nu rodeste. Insa nimic duhovnicesc nu se face fara aprobarea duhovnicului.