View Single Post
Vechi 30.11.2009, 22:00:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
"miercuri = ziua vanzarii
vineri = ziua rastignirii
Sambata = ziua inaintea Liturghiei (este firesc sa te pregatesti)
Duminica = ziua Liturghiei"

Pardon: duminica este ziua Invierii Domnului, iar Sambata - A murit si a fost inmormantat. Nu pentru slujba liturghiei se cere abstinenta, ci pentru semnificatia profunda.
Asa este, dar aceste zile au fost scoase din Saptamana Mare pana la urma si era o saptamana. Deci si celelalte zile au o importanta in acea saptamana, daca dupa asta ne luam cand stabilim zilele de post.
Unde este lunea? Si la ce corespunde? Ca si lunea trebuie sa postim. Sau nu?
Si a fost si Joia mare, in care a fost Cina cea de Taina.
Si marti o fi fost ceva?
Mie mi se pare de ex. ca miercuri nu ar trebui sa fie de post, caci este de fapt ziua lui Iuda!
Si Liturghii se mai tin si in alte zile ale saptamanii.

In rest nu va contrazic. Fiecare spune ceva corect in felul lui. Dar nu inteleg de ce toti ne aflam in aceeasi oala.
Renuntari facem toti, si unii poate chiar mari. Si astea trebuie sa fie trecute tot la post, as psune eu.
Si am sa va spun ceva:
cand un om un an intreg nu-si permite o friptura sau un snitel de porc, de vita , de curcan, si intr-o zi este invitat la masa undeva si i se ofera asa ceva, chiar daca (nu stiu cum ca numai in post se intampla), accepti cu bucurie si il mananci cu lacrimi in ochi, ca altul nu mai capeti pana...cine stie cand.
Daca asta nu este post, atunci nu mai stiu. Eu nu va doresc sa simtiti asta pe pielea voastra.
Apăi , draga mea Sofia , te rog să mă crezi , că pe timpul răposatului Ceaușescu , am avut perioade f. f. lungi când nu prindeam 1kg de carne pe lună ! Vorbesc extrem de serios , și nu am crăpat , ci m-am menținut rotunjor și bucălat . Pe deasupra ne mai oprea și curentul sistematic de la ora 21 la 23 și ne luminam cu lumânarea . Acum în aste timpuri , crăpăm fără carne , lumânarea afumă pereții și este producătoare de incendii , etc , etc. S-au schimbat vremurile , ne-am schimbat și noi ! ! ! Cum fără șnițel , grătar ? ? ? Fără Tv ? ? ? . . .Uf . . .