View Single Post
Vechi 27.02.2007, 11:24:30
citystar citystar is offline
Banned

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cand un copil se imbolnaveste la 7 ani si jumatate, nu e el de vina. Plateste pentru pacatele parintilor. Si fiind vorba de un defect de vorbire, cauza poate fi mandria parintilor. Un preot iti poate spune mai exact.
De aceea, atentie parinti, ce pacate va permiteti, caci copiii vostri nevinovati ajung sa sufere din cauza voastra!

Daca te rogi si Dumnezeu nu-ti indeplineste rugamintile, inseamna ca ceea ce ceri nu-ti este de folos. Dar cand Dumnezeu iti inchide o usa,iti deschide o fereastra. Aici poti spune: "necunoscute sunt caile Domnului".
Lipsa de logica in religie poate fi doar impresia celui care nu are nici o baza religioasa, nici credinta.
1. adica Dumnezeu pedepseste fara sa fii vinovat ? (pur si simplu daca tata sau mama face pacate, pedepseste copii, in mod aleator). Ce ar fi daca s-ar face asa si in justitie ? cineva face o prostie si altineva sa fie raspunzator. Vezi ce ar insemna lipsa de logica ? se pedepsesti un om ptr greselile facute de alt om.

2. daca eu ma rog la Dumnezeu de la 10 ani sa pot vorbi corect, si nu s-a rezolvat problema pana acum inseamna ca nu mi-e de folos. Majoritatea oamenilor vorbesc corect si lor le e de folos. adica mie ca fiinta umana nu mi-e de folos sa pot vorbi corect ca orice fiinta umana din jurul meu. Unde e dreptatea ?

3. Daca ceva nu se poate explica, vinem cu scuza ca: "necunoscute sunt caile Domnului". (asa cum am zis intr-un post mai sus). In anul 1100 cestinii credeau ca cerul este un capac albastru semisferic pe care sunt lipite stele iar deaspura capacului este Dumnezeu (daca e sa nu ai logica, poti crede asta). Dupa ce oamenii au inceput sa gandeasca logic, au descoperit ca soarele este o stea printre alte miliarde de stele, si pamantul e un "bulgare" aprox sferic care se invarteste in jurul Soarelui. Si au si dovedit, au trimis sonde spatiale dincolo de Jupiter, avem imagini ale sistemului solar. Mai mult s-au descoperit sisteme planetare si in jurul altor planete. (posibil sa existe si acolo viata dar nu avem inca tehnologia sa ajungem acolo). Acum si crestinii o sa accepte asta, ca sunt prea multe dovezi facute de oameni ce gandesc logic.

Ata timp cat Dumnezeu ne-a dat cap si minte, trebuie sa o folosim. Orice organ al corpului uman trebuie folosit. Atat timp cat e spre bine, si nu faci rau altuia.
Daca viata ar functiona fara logica, trebuia ca in Biblie sa scrie totul: sa scrie cate stele sunt in univers, sa scrie dimensiunile pamantului facut de Dumnezeu, sa scrie tot ce a facut Dumnezeu, cu toate erele geologice. Cu detalii.
Reply With Quote