View Single Post
Vechi 01.12.2009, 12:55:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Este opinia ta personală, neconfirmată de DEX, deci pur subiectivă.
Sau obiectiva, de ce nu ar fi a ta subiectiva?
Citat:
Libertate există în aceeași măsură în care există și intoleranță, avem deci un echilibru. Stabil deocamdată. Cel ce e capabil să dea o "palmă peste ochi" celui ce face "prozelitism", va face ușor trecerea la crimă, îi trebuie doar o conjunctură favorabilă."Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n'are viața veșnică rămînînd în el." (1 Joan 3:15)
Vai Trice...cum ai putut face o asemenea conexiune si intelege atat de gresit afirmatia mea???? Doamne fereste, departe de mine gandul de a face un rau cuiva, dar palma aceea pe care as da-o peste ochi cuiva care m-ar agasa ar fi cel mai probabil cu aghiazma, si ar fi un bine pe care eu l-as face cuiva care ar intra in transa, care si-ar pierde cunostinta si ar trece peste bunul simt pentru prozelitismul religios...as trage o palma asa cum se trag cateodata palme in cazurile de lesin...stii tu!!!

Trice, a tolera ceva sau pe cineva, e deja ceva ne natural...deci deja nu iti place acel lucru, nu esti de acord cu el, ti se pare ciudat, eronat, eretic...si in acest caz acel ceva tolerat trebuie sa respecte opinia celui care tolereaza si sa nu sara calul sau sa dea dovada de lipsa de bun simt, sau educatie. A uri pe cineva sau ceva e un pacat si de asemenea as spune ca ar trebui sa rezervi timp acelui gand...dar pentru mine lucrurile tolerate imi sunt practic indiferente si tocmai de aceea nu am ce afla de la cei de alte denominatiuni legat de cultul/confesiunea lor...si de aceea, prin prisma educatiei pe care am primit-o nu inteleg agasarea si trecerea peste refuzul politicos al celor care nu sunt dispusi sa asculte ceva/pe cineva care devine agasant/erezii, si asta pentru ca trebuie sa li se respecte opinia si optiunea!!!!

Legat de prozelitism, nu se poate compara cu misionarismul, si as vrea sa meditezi cateva secunde macar la cum a decurs propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in primele secole. Sfintii Apostoli, ucenicii lor, mucenicii si sfintii nu cred ca s-a pus problema vreodata sa agaseze pe cineva prin misiunea lor, au vorbit celor care au dorit sa ii asculte si care au simtit cu sufletul cele spuse de dansii...deci nu cred ca s-a facut vreodata misionarism prin agasare, persuasiune, batut la usa, jignit, sau contrazicere....intelegi totusi ceva din ce tot incerc eu sa spun aici despre misionarism? Numai si pentru acest aspect sectarii se vede ca nu au nicio legatura cu primele secole Crestine, asa cum sustin ei....pentru ca nu pot intelege Crestinismul si cum au venit atatea suflete la Credinta cea Adevarata, dar incearca prin metodele lor eronate!
Citat:
Nu e nici o glumă, e o chestiune cât se poate de serioasă. Și pruncul este ființă umană, deci are dreptul la libertatea alegerii confesiunii. Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.
Ba eu cred ca este o gluma ceea ce spui tu, si asta pentru ca nu ai nicio intentie sa intelegi aceasta Sfanta Taina a Botezului.

In Ortodoxie, Botezul este o binecuvantare, o Sfanta Taina de care se poate bucura orice crestin ortodox inca de la inceputul vietii sale, prin acesta curatindu-i-se pacatul originar si punandu-se inceput bun vietii sale crestinesti. Prin aceasta Taina ne putem impartasi de comuniunea cu Hristos inca de la inceputul vietii, si ar mai fi si urmatorul aspect...nimeni nu stie cat ii este dat sa traiasca si cred ca stii si tu ca sunt multi copii care mor la cateva zile de la nastere, la cativa ani...si pentru toate astea parintii nu vor sa il priveze de aceasta taina si binecuvantare de la Dumnezeu.

Taina Sfântulul Botez a fost instituita de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : "Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh" (Matei 28, 19).

"De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu." (Ioan 3, 5).

Cum puteti voi hotari, celelalte denominatiuni cat va trai un om si daca va apuca sa ia o decizie in acest sens, daca ii va fi simplu sau daca o va lua vreodata?

La catolici copiii se boteaza in jurul varstei de 10 ani, cam asa ceva....vrei sa spui ca acei copii iau o decizie, ca ei la pana la varsta aia isi dedica timpul studiului istoriei religiei si unei comparatii intre religiile existente? Crezi ca ei lasa jocurile wii, masinutele si papusile pentru a insista pe langa parinti sa fie botezati sau nu intr-o anumita religie???

La sectanti, copii sau adolescentii au vreo farama de libertate in vederea alegerii unei alte confesiuni, sau li se prezinta istoria religiilor obiectiva??? Eu de exemplu stiu ca aici sunt grupati in campusuri izolate de societate, acolo avand si scoli si gradinitie, stau toata ziua in Gemeinde si au tot felul de activitati care pur si simplu le obtureaza orice alta posibilitate de a afla informatii despre celalalte religii...si practic nu sunt incurajati absolut deloc spre libertate...de ce, de teama de a nu pierde cumva un ins?????

Acestea fiind spuse, Trice....in Ortodoxie este lasata o libertate totala credinciosilor, asa cum probabil nu poti nega ca ai primit si tu de moment ce acum esti adventist...si orice ortodox poate face ce vrea cu viata lui, pentru ca Biserica nu incatuseaza, nu insista si nu tine de credinciosii ei cu dintii ( pentru ca asta inseamna sa treci peste liberul arbitru al unui individ)...iar in momentul in care cineva alege sa se converteasca la o alta confesiune, Taina Sfantului Botez se si anuleaza daca in aceea nu este prezenta, nu...sau tu nu stiai asta? Asadar am impresia ca tu intelegi lucrurile foarte eronat...sau vrei sa le prezinti asa tocmai noua..."vanzand castraveti gradinarului"????!!!!

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 01.12.2009 at 12:59:34.
Reply With Quote