153. Duhul Sfânt pucioșesc și reîncarnarea mihăilo-messianică (III)
- urmare -
Popa Popovici îl legitimează din nou, cu jumătate de gură, pe Antihristul Mihăilă – de data asta, chiar cu citate din Sfânta Scriptură. Pentru că el nu-l contestă pe loc, cu fermitate și argumente clare, înseamnă că ia în considerare ca valabilă construcția “Om cu spiritul hristic lucrător, care prelungește mesajul lui Mesia până în zilele noastre”, ceea ce este de o gravitate extremă, chiar în ipoteza că este o construcție verbală de complezență. În același timp însă, el pune la îndoială atât “mesajul hristic” al lui Mihăilă, cât și “mesajele cerești” de la Pucioasa. Este Duhul Sfânt acela care vorbește la Pucioasa? Este Duhul Sfânt interior, adică atașat și confundat cu ființa acelui individ care vorbește pentru Hristos și își arogă numele Messia-Mihăilă Hristos, acela care se declară “reîncarnat în România”? Părintele Popovici găsește resurse de a da o lovitură de grație ambilor aspiranți la titlul de reprezentanți ai lui Hristos, aducând față în față cele două păreri contradictorii ale celor doi outsideri referitoare la încarnare. Concluzia lui este simplă: nu pot fi doi Hristoși simultan, coborâți a doua oară pe pământ, unul la Pucioasa și unul la București. Popa Popovici îi incită la duel pe cei doi Antihriști, pentru a rămâne eventual numai unul “legitim” în ring. Mihăilă-MIH-Messia cade singur în capcană și încearcă să se disculpe, sărind primul, la beregata pucioșilor. El afirmă că nu studiase mesajele pucioșilor (“Atotștiutorul” din Ferentari își recunoaște astfel lipsa acută de informare, deși rivalul lui de la Pucioasa pretinde că vorbește de peste 50 de ani românilor, aducându-le “mesaje din cer”), dar pasajul pus lui la dispoziție de Popovici îl lămurește pe deplin. Concluziile lui Mihăilă-Messia sunt necruțătoare:
– părintele Popovici are dreptate (nota mea: aceasta este o afirmație cu care sunt doar parțial de acord);
– pucioșii se folosesc de “minciuni meșteșugite” (nota mea: sunt de acord cu această concluzie);
– pucioșii “amestecă adevăruri cu minciuni” (nota mea: sunt de acord și cu această concluzie);
– pucioșii primesc mesaje de la un “duh, probabil un duh rătăcitor” (nota mea: chiar dacă e un singur duh, el se legitimează în zeci de feluri: Ba că este Fiul, ba că este Tatăl, ba este Maica Domnului, ba este un sfânt sau o sfântă sau mai mulți odată recunoscuți din calendar, ba că este un înger; nu lipsesc nici oameni de rând, trecuți deja în lumea de dincolo: Verginica, sora ei Maria, fiul celor doi artiști Zidaru, și alții)
– pucioșii au “lipsă de discernământ”;
– Duhul vorbăreț de la Pucioasa “nu e nici Dumnezeu Tatăl, nici Fiul, nici Duhul Sfânt”;
– mesajul lui Mihăilă-MIH si al Bisericii coincid, ceea ce înseamnă că cel al pucioșilor (care este radical diferit) nu coincide cu cel al Bisericii Ortodoxe; (nota mea: nu este adevărat decât parțial, deoarece ambele mesaje sunt radical diferite de mesajul Bisericii);
– cei de la Pucioasa se rătăcesc și “pot rătăci cât vor”, sunt liberi să rătăcească; (nota mea: chiar dacă liderii pucioși se rătăcesc și se pot rătăci cât vor, este imoral să-i rătăcească și pe alții. Cei înșelați de ei ar trebui ajutați ca să înțeleagă exact în ce erezie sunt târâți);
În fine, Antihristul MIH încheie cu apelul la o nouă revoluție, o “revoluție interioară” prin care “să murim pentru lume, ca să fim vii pentru Dumnezeu!”
Este, se pare, singurul lucru care se regăsește neschimbat și la pucioși. Cu observația că, de cincizeci de ani se căznesc să-l ducă la bun sfârșit, dar încă n-au reușit să “moară pentru lume”. Tot la “lume” se duc să cumpere cartofi, avocado și făină, curent electric și benzină.
|