View Single Post
Vechi 27.02.2007, 13:31:57
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariablanca
Citat:
În prealabil postat de SsAgEnT
pentu mine care ma consider un om cu capu deschis chiar dak am doar 16 ani
postul=o mare vrajeala
sa va spun si de c. eu conider k stomacul meu are prioritate. spre ex dak stomacul meu cere sa mananc 2 pizza si mai tarziu o friptura asta e frate, adik postu cu alte cuvinte e o metoda de a flamanzi chiar dak ai frigideru plin.
asta e doar o parere esti de acord sau nu tu hotarasti
Draga SsAgEnt, postul nu e o metoda de a flamanzi, ci de a te cunoaste mai bine pe tine si a incerca sa te limitezi numai la ceea ce ai nevoie. Iar diferenta dintre cele pe care le mancai inainte de post si ce mananci acum sa le dai saracilor. Uite, pentru tine care mananci 2 pizza si o friptura, in ciuda faptului ca un organism normal nu are nevoie de mai mult de o pizza, ai putea sa dai o pizza si friptura altcuiva care nu are. Si cum nu stii exact de ce are omul nevoie, ii dai niste bani ca sa-si ia el ce-i este necesar.

Eu te inteleg perfect, fiindca in urma cu vreo 12 ani, cand aveam varsta ta, gandeam tot ca tine...desi nu mancam 2 pizza, mancam o farfurie plina de cartofi prajiti cu snitele sau pulpe de pui si apoi o ciocolata intreaga. Parerea de rau pe care o am si acum este ca n-am avut sansa ta de a gasi la acel moment un forum unde sa pot pune intrebari sa ma lamuresc si sa incep sa merg repede pe calea cea adevarata.

Asa ca a urmat o perioada de cautari de una singura, cu mari suferinte, cu revolte impotriva ortodoxiei pe care nu puteam sa o accept numai pentru ca traiam intr-o tara ortodoxa, cu un demers spiritual in paralel cu un demers intelectual de cautare a lui Dumnezeu, cu caderi si ridicari, pana cand Dumnezeu mi-a aratat ca adevarul este numai in Ortodoxie, numai si numai aici. Apoi am inceput sa inteleg valorile ei, printre care rugaciunea si postul, prin care ai marea bucurie de a te simti mai aproape de Dumnezeu. Eu cred ca daca esti sincer in cautarea ta, Dumnezeu o sa-ti calauzeasca si tie pasii spre El si sa simti o bucurie pe care n-ai trait-o niciodata pana acum.

Elena
Reply With Quote