P.S. Acum chiar ma gandeam...de exemplu in prima saptamana in care am ajuns aici, o duba ne-a ras oglinda din stanga si atunci a trebuit sa sunam la service si cum noi nu stiam germana...ne-a ajutat proprietarul, a fost foarte dragut, soferul neatent la fel...telefoane. Proprietarul ne aduce mici atentii, fructe din gradina, ne intreaba cum ne simtim aici..colegii sotului in proportie de 60 % sunt nemti si interactioneaza foarte mult....dar cu toate acestea nu am auzit absolut niciodata ca cineva sa aduca vorba despre religie, desi stiu sau banuiesc ca suntem de alta confesiune...cum iti explici acest lucru?
Ma gandesc de asemenea ca oricat de binevoitori sunt, chiar si daca ar aduce in discutie aspectul religiei nu ar insista daca ar vedea ca nu manifestam interes pentru acest subiect si si-ar vedea de treaba...deci eu nu am vazut pana acum fluturase impartite pe strada, batai la usa, sau dirijarea conversatiei spre acest subiect...sau alte lucruri de astea pe aici...
Concluzia mea clara este ca sectarii au ce au cu ortodocsii, acolo presteaza ei de nu mai pot si ceva ii determina sa devina insistenti, insinuanti, sa adopte strategii...e ca si cum cu ortodocsii au ei de luptat, asta fiind reduta...dar care e explicatia, daca noi suntem crestini si voi afirmati ca nu conteaza cultul/religia, confesiunea si ca toti suntem crestini si credinta e ceea ce conteaza la Dumnezeu???
De ce aceste persuasiuni, fluturase, deranj prin bataile pe la usi....ce se intampla cu voi in geneal de treceti peste bariera bunului simt si nu puteti respecta optiunea celor care sunt de alte confesiuni crestine?