View Single Post
Vechi 01.12.2009, 17:39:04
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Știi vorba din popor: "până la Dumnezeu te mănâncă sfinții". De când Hristos este la dreapta Tatălui în calitate de Mare Preot, avem acces liber, nemijlocit, când ne rugăm Lui. Probabil la acest aspect se referea...

În primul rând nu dogmele sau instituția eclesiastică ne mântuie, ci Dumnezeu.
În al doilea rând, orice biserică are propriile norme (dogme/principii/puncte de credință) și infrastructuri denominaționale.

Nu știu... nu pot vorbi în numele altor neoprotestanți, însă adventismul a moștenit acest principiu de la Luther, și-l consider bun deoarece conduce spre o interpretare atât unitară cât și corectă a Scripturilor: "Scriptura est sui ipsius interpres"
Cât privește structura organizatorică a Bisericii AZȘ, o consider bună și eficientă în administrarea bisericii, nu-i găsesc neajunsuri de tip "lipsă de ordine în adunare"

Eu n-am afirmat ca sfintii sau institutia sau dogmele ar fi mantuitoare
ci am pus accentul pe importanta lor pt unitate in credinta
vezi tu toti protestantii si neo-protestantii spun ca iau principiile lui Luther, dar totusi faramitarea e evidenta chiar si in interiorul unei denominatiuni sau alteia si nu doar dpdvd organizatoric ci si dogmatic

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)