De multe ori citesc pe acest forum si ma gandesc cata pierdere de timp si ce discutii de aflare in treaba.
Personal cred ca ar fi mai la obiect sa luam aminte la noi,sa ne cercetam zilnic si sa incercam sa dam solutii propriilor probleme...ce folos ca cercetez si constat ce face cel de langa mine? Imi foloseste asta la mantuire?
Poate ca da,dar numai in cazul in care constatarea respectiva aduce un aport pozitiv si o schimbare buna in mentalitatea si comportamentul meu...in rest vorbe-n vant si pierdere de timp...mai trece vremea.
La ce-mi foloseste ca vad tineri cu cercei in nas si buricul gol in Biserica, de ex? poate ca imi foloseste....mai imi gadila mandria ca eu nu sunt ca ei, sau pot face comparatii de genul ala are cercel de un fel si ala de alt fel,oare care o fi mai valoros ca poate imi pun si eu in curand?....si tot asa...si in realitate pierd esenta : de ce a intrat tanarul asta aici,oare pot sa-l ajut in problema lui? ca sigur nu stie mai nimic de locul unde se afla daca a preferat sa intre asa...si daca incerc sa-l abordez spre ajutor va trebui sa simt cum sa o fac pt a-l apropia de Biserica si de Dzeu si nu pt. a-l indeparta mai tare.....si tot asa.
Teoria ca teoria ,dar practica ne omoara.
|