View Single Post
Vechi 01.12.2009, 19:09:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dragul meu, cele spuse ( citate ) sunt ale Arhimandritului Teofil Părăian . În fiecare om găsim și bunătate și așa zisă răutate , dar mai multe îți voi spune când o să găsesc textul integral , pentru a fi înțeles mai bine . Da, bine ar fi să-i căutăm pe toți buni , precum El ne-a tratat pe toți , nejuducând , neângrețoșându-se ca noi de cei păcătoși , iubindu-ne la fel , fără cea mai mică diferență. Da , ai spus bine : să-i căutăm pe toți buni ! Dar oare putem ? Nu, nu cred ! ( încă ) . . .
Eu in primul rand nu sunt barbat ...ok?

Dar nu inteleg de ce intelegi tu ca daca eu spun " Aia si aia sunt eretici!" ma ingretosez, ma fac verde si mi se injecteaza ochii... daca asta e realitatea sa spun ca nu sunt eretici??? sa vad ca spun erezii si sa vreau sa ii cred ortodocsi???...eu cred ca e necesar sa stim cum e realitatea si de asemenea si cum sa ne raportamn la ea.

Te rog explica-mi tu cum vezi aceasta situatie, ca cine stie poate tu o intelegi exact invers de cum o fac eu!!

S-a intamplat sa fiu abordata pe strada de un barbat casatorit, cu 3 copii care mergea Duminica de Duminica la Biserica impreuna cu familia. Eu il cunoasteam din vedere, si chiar mi se parea ( din ce puteam eu percepe) o familie crestina model.

Buuuun...asta era nebun aproape, umbla dupa mine si insista sa ii vorbesc la per tu, eu ma simteam foarte prost si eram si socata de noua perspectiva pe care o aveam asupra dansului.

Acum ce sugerezi tu de fapt ca eu nu ma prind??...sa fi vorbit cu el, sa il fi respectat, sa il fi privit asa ca pe un om frumos, moral, un colos de virtute, sa fi iesit cu el ca sa ii arat iubirea mea crestineasca de aproapele, sa il fi imbratisat cu drag, ce sa ii fi zis mai mult decat i-am zis referitor la faptul ca e insurat...ca eu nu ma prind??? Pentru mine asta inseamna imoralitate si atat, o definitie simpla si extrem de obiectiva....si nu am de ce sa fi privit altfel acest episod sau pe acel om...nu esti de acord?

Eu ii privesc pe oameni asa cum vor sa fie priviti, nu cum m-as incapatana eu sa ii vad, dar asta nu inseamna ca ii urasc, sau ii dispretuiesc...dar cu siguranta dezaprob anumite actiuni ale lor si stiluri de viata adoptate, chiar daca exista o latura buna in ei pe care ei vor sa o anihileze constient.....
Reply With Quote