View Single Post
Vechi 01.12.2009, 20:32:37
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1 Corinteni 11:
Unde este metafora aici? Este vorba despre Trupul si Sangele Domnului care ni se da spre mancare intru iertarea pacatelor (de exemplu Matei 26, 26-28). Domnul Iisus Hristos a instituit aceasta Taina, Apostolii au facut precum le-a poruncit Hristos si mai apoi preotii au savarsit si savarsesc Taina Euharistiei dupa porunca. Cine are urechi de auzit sa auda.

Nu confunda lucrurile: anafora este paine sfintita, agheazma este apa sfintita, mirul este ulei sfintit samd. Deci tu esti cel care nu cunosti ce se intampla in biserica ortodoxa.
De ce nu as sti ce se intimpla din moment ce parintii m-au dus la biserica ,urmind traditia si obiceiul.
Intre timp am crescut si acum pun intrebari.Si te intreb si pe tine ,de ce trebuie sa intelegi literal ce spune Mintuitorul?
Din studiul meu ,inteleg ca ne cere credinta in El ,care e puterea lui Dumnezeu ,care lucreaza prin Duhul Sfint la inima fiecaruia din noi ,pentru mintuirea noastra.
Mincarea si bautura fac parte din masa de partasie cu Mintuitorul pentru a ne impaca cu Tatal,fata de care am gresit ,calcind Legea Lui .Iar aceasta impacare are loc numai prin Domnul Isus ,prin nimeni altcineva. Este un ritual foarte simplu de tinut minte.
De ce e nevoie sa creezi o taina dintr-o invatatura foarte clara si logica a Mintuitorului.
E chiar asa mare taina nemasurata mila a Domnului de a ierta pe cei care se pocaiesc si se intorc la ascultarea de Dumnezeu?
Domnul Isus a instituit acest obicei simplu de inteles pt orice om ,pentru a ne aduce aminte de jertfa ispasitoare a Lui ,prin care noua ne sint iertate pacatele, doar noi sa credem cu adevarat acest lucru.
Uite ca am auzit ce a spus Mintuitorul si Il cred pe cuvint.
Si taina o gasesti descrisa in Ioan 3:16 . Sper ca sa auzi si tu acum. Nu e ceva complicat.