Continuarea
La ora 7 s-a facut sfintirea apei si la 7,30 a inceput Sf. Maslu ,linga izvor ,de un delusor.Ajug la ora 8 ,dau pomeniri pt.Maslu...asa din mina in mina... dar si la 40 Liturghii si sarindar pt cei morti la o masa unde era coada si niste maicute ce preluau hirtiile si banii ii puneu in 3 cutii aflate pe masa.....imi iau agheasma ca acolo nu era asa mare coada ..inca ..pina se mai gasea .Acolo am avut placerea sa intilnesc o doamna profesoara de la Bucuresti cu care am fost intoamna trecuta in pelerinaj in Israel..si am stat un pic de vorba .nu f.mult ca sa participam la maslu.M-am nimerit linga una din demonizate..asa ca a vazut tot comportamentul ei si am auzit afirmatii ale demonului din ea ..care nu fac altceva decit sa confirme ca demonilor nu le convine credinta ORTODOXA ,nefiind deranjati de alte credinte ce isi zic crestine .Statea pe doua pernute de scaun ,intinsa pe jos ,biata femeie ,venita cu un grup se pare ca din Sibiu.Se mai agita uneori ,dadea din picioare ,mai ales cind s-a citit pasajul cu smerenia cananeecei..il arde pe demon cind aude de SMERENIE ..se nelinisteste!La un moment dat l-a inghinat pe preot sau mai bine zis spunea mai inaintea lui pasajele ce se citeau ..ceea ce ne arata ca demonul cunoaste f.bine Scriptura ,dar si rinduiala SF.MASLU.!La un moment dat preotul a zis:”sa luam amintee”..iar demonul zicea asa:ce luare aminte ! fara rugaciuni de seara ,de dimineata..fara luare aminte..ce..fara minte”..adica asa ii place sa fim fara minte noi crestinii si sa nu luam aminte la ce se spune in biserica de catre preot..e clar asta!La un moment dat pentru ca s-a culcat femeia pe burta ,cineva i-a luat crucea cea mare din lemn pe care o tinea in brate .Femeia ..biata de jos a incercat sa ridice fusta aceleia care era linga ea ,iar aceea a facut cu acea cruce de 3 ori semnul crucii pe spatele ei in zona gitului ..iar demonul spunea:”uite ce-mi face asta..mai ce-mi face ..uite ce-mi face”adica era evident deranjat de semnul crucii ..si a lasat-o in pace..dar nu dupa mult timp m-a luat pe mine ,incerca sa-mi ridice putin fusta zicindu-mi :”e prea lunga fusta..sa o porti mai scurta ca sa se vada picioarele sa placi barbatilor”..la care eu i-am facut cu mina mea dreapta semnul crucii pe fatza ei ..la care s-a ridicat in picioare si m-a privit fix zicindu-mi”ce-i..ce-I?..la care eu mi-am facut semnul crucii mare asupra mea ..si m-a lasat in pace.Adica vedeti ce mare putere are semnul crucii facut asupra noastra sau asupra altora care ne necajesc..demonul nu mai are putere..la aceasta arma utilizata de noi ,crestinii..sa folosim cit mai des aceasta arma asupra diavolului pe care Mintuitorul ne-a lasat-o SEMNUL CRUCII .pt.ca are putere mare ,constatata de mine cu acesta ocazie.Dar demonul si-a continuat tirada..femeia s-a pus in genunchi si zice:”toate curvele vor merge in iad..si acelea care sint cu sinii goi..asaa.si cu picioarele goale.....dar prostituatele....iadul e al lor!”Eu m-am gindit imediat si la acele tinere femei si fete care apar asaaa..dezgolite pe la cele televiziuni..auzitii ce le zice si lor demonul din acea femeie ..anume ca vor merge la iad..vaaaaiii lor!! pt.sminteala ce o fac barbatilor.!Apoi a mai bolborosit cite ceva ,dar eu eram atenta la citirile preotilor si auzeam doar cind striga asa cu voce mai tare.Asa ca deodata a spus asa:”LA SPITALE UNDE MERG[SI A ENUMERAT CITEVA SPITALE]DOCTORITA IMI DA SA BEAU BOABE....PAI BOABE IMI TREBUIE MIE? !? Caci spune Arsenie Boca in cartea lui la capitolul trei [auziti cum era de la curent si cu scrierile parintelui Arsenie Boca!!]PACATUL...PACATTUUUULLLL..si pentru asta trebuie spovedanie generala ,participare la Liturghie ,maslu , si imparasanie....dar de ce sa iau eu trupul lui HRISTOS SAPTAMINAL” [ Duminica],aci demonul recunoaste ceva foarte important ,anume ca euharistia ortodoxa este luarea trupului lui HRISTOS.Si continua tirada:”la 3 luni la 4 luni sau la sase luni”..adica asa-i convine lui sa-l ia crestinii ,cit mai rar ,ca sa aiba el ,dracul putere asupra omului ,a crestinilor si nu HRISTOS.Deci ma gindesc acuma cu tristete la bietii oameni care isi zic crestini dar n-au nici semnul crucii ,ca nu cred in el si-n puterea lui ,si n-au nici Euharistia ortodoxa ..pe care dracul din acea sarmana femeie recunoaste ca este trupul lui HRISTOS!VAAAAAAAAIIIIII..vaaaaaaiiiii..ce va fi de ei!??!...sarmaniii..cu sola scriptura pe care si demonii o cunosc f.f.bine dupa cite am vazut.!!si auzit!S-a terminat SF.MASLU si preotii impreuna cu Inalpreasfintitul DANIIL DE VIRSET au mers in fatza altarului bisericii ,unde au oficiat SF.LITURGHIE ,..oamenii erau de jurimprejurul manastirii pina la iesirea din curtea manastirii ,dar si sus pe deal pentru a vedea , poza si filma mai bine !Ne-am bucurat de o foarte buna auditie ,si de o predica excelenta a preasfintitului DANIIL ,care ne-a spus ca in 20 ani a vorbit de 40 ori .Acuma ne-a vorbit si de canonizarea parintelui spunindu-ne ca noi cei prezenti acolo sintem vii marturisitori a sfinteniei parintelui ,care ne-a ajutat in rugaciunile noastre catre EL si am venit la el la mormint pentru a-i multumi sau pentru a-i cere ajutor.A mai spus ca o canonizare a unui sfint trece prin cele 4 stari pe care le-a simtit SFINTUL ILIE la HOREB,vijelia [prin discutiile ce se nasc cu o astfel de ocazie],cutremurul [tarii ..duhovnicesc],focul[Duhului Sfint,ce apare de la Sfintul ce urmeaza a fi canonizat]si vintul lin ,adica canonizarea unui sfint este ca o boare lina si placuta peste tara.Eu nu retin ,din pacate foarte frumoasele expresii plastice ale Prea Sfintiei Sale ,ca sa le redau asa cum f.frumos le-a spus!Dupa Sfinta Liturghie a urmat parastasul parintelui ARSENIE BOCA ..afara era o masa f.lunga unde lumea a pus colaci ,franzele ,coliva unii ,cu luminari pe care le-au aprins ,toate acestea fiind puse de dimineatza acolo de la primele ore!Am pus si eu o franzelutza cu o luminare ,gindindu-ma si la tatal meu ,care a murit in luna iunie anul asta.Am avut ulterior ocazia sa dau jumatate din el,care imi mai ramasese, la un sarac care imi cere bani pt.piine ..care s-a bucurat pt.acea juma de franzeluta cind a aflat ca este de la parastas.Apoi am primit si eu si altii coliva de la cei care aveau pe masa.In curte aparusera sarmale si se dadea la lume 2-4 si o felie de piine in farfurii de unica folosinta.Preotii au mers la mormint unde s-au facut rugaciuni pentru parintele Arsenie si un preot a tinut si o predica mai scurta cu referire la unele cuvinte profetice ale parintelui ,printre care si aceea ca de la PRISLOP VA LUA TARA FOC.Eu am avut ocazia in miez de noapte sa constat aceas fapt .tradus prin atmosfera incendiara de rugaciuni si cintece religioase inchinate lui Dumnezeu si MAICII DOMNULUI ,cintate de noi ,credinciosii acolo linga mormintul parintelui.S-a cintat HRISTOS A INVIAT!! De catre preoti si noi credinciosii si acest minunat lucru imi aminteste de un alt mare sfint ,al RUSIEI ,SFINTUL SERAFIM DE SAROV la a carui comemorare la DIVEVOO ,maicile de bucurie au cintat intr-o perioada in care nu se cinta ,tocmai acest cintec HRISTOS A INVIAT! De bucuria sarbatorii Sfintului lor drag.Iata ca si la PRISLOP s-a cintat HRISTOS A INVIAT in postul craciunului ,la comemorarea ununi mare sfint roman ,chiar daca nu este recunoscut oficial ..inca!Si ma intreb ce legatura este intre acesti doi sfinti la a caror comemorare s-a cintat la fel..HRISTOS A INVIAT!Imi pare rau pentru cei care nu au avut ocazia sa asculte Sfinta Liturghie si predica ,fiind in cimitir la mormintul parintelui ,unde fiind departe nu se auzea slujba!
|