View Single Post
Vechi 02.12.2009, 12:02:43
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citeste toate cele trei posturi , daca doresti chiar intreaga conversatie.

21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.

26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu.
27. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți,
28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor.

Asta despre Spovedanie si Sfanta Impartasanie.

"[ Sf. Ioan Botezătorul a fost cel mai mare bărbat născut din femeie pana la Hristos. Cel mai mic din imparatia cerurilor va fi mai mare decat el. Asa-i ? ] "

Nu a zis Hristos ca cel mai mic din imparatia cerurilor va fi mai mare decat el.Ci ca cel mai mic care este(era) atunci in Imparatia Cerurilor era mai mare decat el.

Cine este Cel care era in Cer?

13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.

Insusi Iisus a marturisit despre Ioan Botezatorul ca e cel mai mare dintre cei nascuti din femei, si nu cred ca este marturie mai mare.

Iar despre fapte bune si milostenie sta scris se spune , ca si cel ce face bine , bine va primi , si cel care face mila mila va gasi.

Iata ce zice Sfantul Ioan Botezatorul :

8. Faceți, dar, roade vrednice de pocăință și nu începeți a zice în voi înșivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.

si le da si sfaturi :

10. Și mulțimile îl întrebau, zicând: Ce să facem deci?
11. Răspunzând, Ioan le zicea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea.
12. Și au venit și vameșii să se boteze și i-au spus: Învățătorule, noi ce să facem?
13. El le-a răspuns: Nu faceți nimic mai mult peste ce vă este rânduit.
14. Și îl întrebau și ostașii, zicând: Dar noi ce să facem? Și le-a zis: Să nu asupriți pe nimeni, nici să învinuiți pe nedrept, și să fiți mulțumiți cu solda voastră.

Si e plina evanghelia de astfel de exemple.De fapt intreaga Evanghelie este sumarizata in compasiune si in iubire.Si daca vei citi intreaga conversatie, vei vedea si ce spune omul cu tare despre iubire.Iubirea nu inseamna toleranta.
Reply With Quote