Citat:
În prealabil postat de Doriana
Faptele bune urmeaza pocaintei, nu aduc iertarea. Pentru ca m-am pocait fac fapte bune si asta e un semn de poacinta. Dar faptele bune se pot face si din alte motive, electorale, de exemoplu.
Ce legatura? Cultul nu da mantuirea, e doar o forma de organizare. Hristos da mantuirea celor ce cred in El si fac fapte vrednice de pocainta.
12 Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13 Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut.
Romani 10:9
Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.
etc
|
Exista dreapta marturisire in afara ortodoxiei?Ca sa te nasti de la Dumnezeu trebuie sa te nasti din apa si din Duh.Exista un singur botez adevarat, un singur Domn , o singura chemare , o singura Biserica si un singur Duh, Duhul Adevarului si o singura credinta.Hristos este capul si mantuitorul Bisericii.In afara Bisericii nu exista mantuire.S-au mantuit cei care nu au fost in Arca lui Noe?Se pot mantui cei care nu fac parte din Biserica?