View Single Post
Vechi 02.12.2009, 16:39:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Credeam ca asta ti-am facut , ca ti-am definit Biserica.

Coloseni 1.18 Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.

23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul.
25. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea,
26. Ca s-o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt,
27. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană.
29. Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica,
30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui. Efeseni 5

16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi.
18. Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept.

Nu poate deveni nimeni templu al lui Dumnezeu daca nu se naste de sus si daca nu face parte din Imparatia lui Dumnezeu , care este Biserica lui Dumnezeu.Asa cum nu este Duh Sfant in afara Adevarului , caci insusi Duhul Sfant este Duhul Adevarului.Asa ca oricine face parte din Biserica este si el templu a lui Dumnezeu.Dar Cuvantul acesta , si piatra aceasta din capul unghiului pentru cei care nu vor sa inteleaga e pricina de sminteala si pe cine cade va strivi.Multi dintre ucenici au incetat al urma pe Hristos , dupa ce le-a zis ca el e painea ce se coboara din cer care da viata lumii si ca Trupul Sau(adica Biserica) o va da spre viata lumii.Doar in Biserica avem Tainele(Sacramentele) lui Hristos.Ne putem mantui fara Taine?Fara Botez?Fara Mirungere?Fara Sfanta Euharistie(Impartasanie)?In Biserica este Sfanta Euharistie.In Biserica ne putem Impartasi de Trupul si Sangele lui Hristos.

54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.

Hristos imparateste prin Biserica, pe care a rascumparat-o cu sangele Sau, pe care o si hraneste si care este sfintita prin Duhul Sfant care este prezent in Biserica.Biserica este una, precum Adevarul , unul este.Biserica este una si aceasi de 2000 de ani, marturisirea de credinta ramane aceiasi si adevarul din neam in neam prin Duhul Sfant si prin supunerea Bisericii fata de Hristos.Aceasta este Mireasa lui Hristos , care este impreuna cu Duhul si care cheama pe toti cei dornici si insetati de Adevar si pe cei care iubesc Lumina.Dar multi oameni aleg sa se impotriveasca Adevarului si isi iubesc propriile minciuni si amagiri, de aia nu vin la lumina.

voi opri aici discutia

Last edited by Danut7; 02.12.2009 at 16:57:06.
Reply With Quote