View Single Post
Vechi 03.12.2009, 08:47:20
eduardd
Guest

Implicit

Alin,
pentru oameni simpli ca mine decizia de a vaccina sau nu copilul este foarte grea. Stiu! Este un subiect controversat.. s-a tot discutat pe tema lui.
Unii au spus ca e OK altii au fost evazivi. Altii au spus raspicat, NU!

Dar eu acum ma confrunt acum cu acesta situatie.
Ieri am fost anuntati ca la ora 6.30 vor fi vaccinate fetele din clasa fiicei mele. Cum pot eu lua o decizie buna? Am vorbit cu un medic si stiti ce mi-a spus? Vrei parerea mea in calitate de medic sau de mama??

Bineinteles ca de mama!!
Am intrebat, daca fata ta ar trebui vaccinata ai accepta? NU! A raspuns medicul. Pe de alta parte la scoala toti militeaza pentru vaccin. Ce sa mai intelegi???
Cum, Doamne sa luam o decizie BUNA pentru copiii nostri? Cum??
Cum pot eu intelege (un om de rand) aceste lucruri ce NU tin de competenta mea??
Ar trebuie sa functioneze increderea dar ea oare mai poate functiona intr-un astfel de sistem?

Personal am mare respect ptr. Prof. Dr Strainu Cercel si totusi aici inima este reticenta.. De aceea am spus NU raspicat vaccinului.
De ce am spus , nu? Am spus pentru ca:
-Am inteles ca valabilitatea acestui vaccin este de 3 ani. Fata mea are 13 ani. Cu siguranta nu isi va incepe viata sexuala in urmatorii 3 ani. Atunci care e logica acestui vaccin?
- Au fost mult prea multe pareri pro si contra si asta m-a determinat sa fiu suspicioasa. Desi e drept (recunosc) nu am capacitatea de a intelege unele lucruri legate de Gardasil.
- Raspunsul mamei/medic
- Inima de mama, care este reticenta la un vaccin netestat.
-Inca nu am gasit un medic care sa ma faca sa inteleg ( deci sa ne explice simplu ca la scoala 1+1=2)necesitatea acestui vaccin, in cazul unei copil fara activitate sexuala.
-faptul ca am refuzat acest vaccin nu inseamna ca am dreptate. Ci pur si simplu am refuzat ceva ce eu inca NU am inteles.

Poate am gresit, poate nu, numai Dumnezeu stie. Insa, ceea ce cred eu ca s-a pierdut din vedere, este drama pe care o traim noi parintii. Faptul ca responsabilitatea, cade pe umerii nostri. Ei se cearta, isi fac jocurile, isi impart banii iar noi suportam consecintele..
Si va scriu acestea ca o mama care trece ACUM prin acesta drama.

Nu imi ramane decat, rugaciunea. Nadajduiesc ca, neputinta mea de a intelege adevarata valoare ( sau pericol) al acestui vaccin sa nu afecteze pe viitor viata fiicei mele.

Last edited by eduardd; 03.12.2009 at 09:12:15.
Reply With Quote