Bineinteles ca despte asta era vorba. Dazbatem notiunea de "biserica" si avem puncte de vedere diferite. Nu ceea ce credeai tu, ca as vrea sa te fac sa-ti vorbesti biserica de rau, sau mai stiu eu ce frici ascunse.
Versetele postate de tine nu arata un loc. Si sa-ti spun de ce.
"Biserica" - in limba greaca
ecclesia- inseamna "adunare" sau "cei chemati". Si, de fapt, aceasta e
definitia Bisericii -adunarea (multimea) celor alesi de Dumnezeu. Inlocuieste in versetele tale "biserica" cu "adunarea" sau "cei alesi" si vei vedea ca nu e vorba de un loc, ci de un grup de oameni.
E drept ca noi i-am dat si intelesul de casa de rugaciune; si eu spun ca merg la biserica. Dar nu aceste case sunt cele ce vor merge in cer cu Hristos sau sunt templul Duhului Sfant, ci e doar un cuvant creat de oameni mai tarziu. Hristos nu se refera la case cand spune "biserica".
In rest, nu ma mai cataloga, te rog, si nu mai pretinde ca ma cunosti. Asta se numeste studiu biblic, ar fi bine daca l-ai face mai des. Si-ti fac un bine ca te ajut sa-ti definesti credinta. Si pe mine m-au luat altii la intrebari, nu mi-a convenit, dar in final am reusit sa definesc clar lucrurile in care cred, sa vad ca au sustinere biblica si sa nu ma mai indoiesc de ele cu nici un chip.
Acum ma mai faci si satana...Dumnezeu sa aiba mila de sufletul tau tulburat...