Subiect: Ce parere aveti?
View Single Post
Vechi 03.12.2009, 13:30:32
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asta ar insemna ca zona capului este singura parte sfinta ceea ce este incorect din moment ce moastele provin din toate partile corpului. Aureola reprezinta o sugestie(artificiu/conventie picturala) ca acea persoana este sfinta. Deci este trucata
Capul, mintea, reprezinta cea mai inalta parte din om. Dupa cum spune si Apostolul: "Cine are mintea curata, pe toate le vede curate." In acelasi sens putem spune: "Cine are mintea curata, cu totul este curat." Prin urmare nici nu este nevoie de a lumina tot trupul, ci doar capul sfintilor. Cand merg la un mare parinte, nu ii privesc mijlocul sau genunchiul, ci chipul si palmele, si nu ma satur privind. Tot asa este si cu sfintii din icoane. Iar faptul ca Moaste ajunge intreg trupul, este un lucru firesc. Nu exista parte a corpului de prisos.

Citat:
În prealabil postat de Floar3 Vezi mesajul
Daca e trucata, indraznesc sa spun ca este un gest urat si necrestin. Si eu tind sa cred ca aura ar trebui sa lumineze tot corpul. Sf. Serafim de Sarov ca de exemplu, avea tot corpul luminat, nu numai fata.
Sfantul Serafim nu avea "corpul" luminat, ci hainele sale erau albe. Si nici ele nu erau albe in timpul vietii, daca nu ma insel, caci era calugar (in negru), insa asa i'a aparut la ceva timp dupa moarte, unei maici din manastirea in care a vietuit. Sper sa nu fi retinut gresit.

Reply With Quote