Citat:
În prealabil postat de lareine
Andrusca, la Judecata de obste, aia pentru care ne rugam sa primim raspuns bun, se vor vedea si circumstantele in care am ajuns sa facem un lucru. Mama va raspunde pentru ce nu si-a educat copilul, la preoti nici nu vreau sa ma gandesc prin ce vor trece. E adevarat ca nu trebuie sa dam vina pe altii, mai ales cand le facem cu buna stiinta, dar nu ne putem nega istoria personala si rolul pe care l-au jucat altii in ea.
E foarte frumos ca ai avut atata interes sa cauti si sa citesti singura, insa Dumnezeu lucreaza si prin oameni, prin noi, nu doar prin textul scris.
|
Nu avem noi dreptul sa ne judecam parintii sau activitatea preotului, desi stiu ca va fi judecat de doua ori...insa noi ca oameni nu putem arunca vina asupra celor din jur pentru deciziile personale. Eu nu sunt ortodoxa numai datorita preotilor...sunt cu ajutorul lui Dumnezeu si datorita faptului ca m-a ajutat sa imi fac o imagine obiectiva despre autenticitatea celorlalte confesiuni.
Oirce individ ia deciziile pentru ca asa considera el ca e bine si stie in momentul in care le ia implicatiile ( nu exista !!)....avem atata timp sa cautam Adevarul si nu ne pune preotul din sat pistolul la tampla sa ramanem intr-o anumita confesiune...de la casa parinteasca ne luam zborul si ramanam pe cont propriu...asta e adevarul.
Cand simtim ca nu stim cum sa procedam mai bine, tot la Dumnezeu ne rugam sa ne lumineze mintea sa facem cum este mai bine...dar nu ne rugam impartind vina prin jurul nostru!!!
Nu mi se pare normal sa ne gandim ca Dumnezeu ne va judeca in functie de contextul in care luam anumite decizii, sa fim seriosi...toti avem un liber arbitru si nu exista nicio constrangere de nicio alta natura, procedam exact asa cum simtim, si daca gresim avem datoria sa ne trezim, sa ne cerem iertare, sa ne spovedim...si nu sa ne spunem ca la Judecata preotul va fi de vina, mama, sau sotul...vorbim despre vina noastra ( partea noastra de vina, asta e ceea ce conteaza)!!!