Citat:
În prealabil postat de Marius22
Dependenta de tutun este o patima. In lupta cu patimile nu cred ca trebuie sa vorbim de destepti sau prosti, ci de invingatori sau invinsi. Ceea ce face diferenta intre ei este "venirea in fire": primii o dobandesc, pe cand ceilalti nu o afla sau poate nici nu o cauta vreodata.
Eu vad altfel lucrurile: daca stiu ca parintii, sotia sau copilul, isi doresc ca eu sa ma las de fumat, iar eu nu o fac, inseamna ca nu-i iubesc indeajuns. Problema dependentei de tutun, deci, nu se rezuma doar la faptul ca aceasta ne afecteaza sanatatea trupeasca. Dependenta de tutun evidentiaza mai ales putinatatea sau lipsa iubirii fata de cei de langa noi.
|
Marius,asculta-ma: Am fumat zeci de ani si am ajuns la trei pachete de Parliament lung pe zi. O noapte m`am trezit si nu am putut respira, Ca si cum cineva mi-a acoperit nasul si gura cu mana lui. Groaznic. A doua zi m-am dus la doctor de caile respiratiei. Am primit doctorii si am hotarat sa nu mai fumez. Trei zile am suferit. Incet-incet am simtit nevoia sa fumez mai putin.Problema nu a fost sa nu mai fumez ci sa nu ma intorc sa fumez. Am rezplvat problema asta asa ca m-am jurat ca nu mai ma ating nu de tigara si nu de pachet de tigari, parca ar fispurcate. Tin fata deacuma 20 de ani si ma simt foarte bine .fara tigari si fara fumul lor. In familia mea, numai eu am fumat.Nu nevasta si nu copii.