View Single Post
Vechi 03.12.2009, 20:56:48
gabriela_iagar's Avatar
gabriela_iagar gabriela_iagar is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Locație: Romania, Bucuresti
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura.
.

Pai uite ca prin sola scriptura au ajuns sa fie nu stiu cate secte si bisericute, pentru ca fiecare a interpretat cum a vrut.

Citat:
Să nu-mi spui că se contrazice pe sine. Dacă nu se contrazice, înseamnă că concordă. Ce e mai limpede și mai frumos de exemplu decât o parabolă a lui Hristos, explicată de El Însuși câteva versete mai jos? Sau o lămurire a unui profet (în unele cazuri profetul fiind chiar Hristos) când face referire la un alt profet din vechime?
am zis ca nu se explica pe sine, nu ca se se contrazice sau nu concorda. nu toata scriptura este alcatuita din parabole si profetii. sunt lucruri pe care nu oricine le intelege si de aceea trebuie explicate.

Citat:
Lucrurile esențiale le aflăm din Scriptură (botez prin imersiune și la vârta la care poate fi învățat și poate crede) totuși. Ce culoare trebuie să aibă hainele și ce temperatură să aibă apa sun amănunte neesențiale, de care nici nu depinde mântuirea noastră.
ai citit Sfanta Traditie si spunea cumva de apa si haine? As dori sa-mi dai si mie citatele din Scriptura unde se spune ca botezul se face prim imersiune.

Citat:
Ar fi de dorit ca aceste tradiții populare nefaste să fie amendate și chiar interzise de conducătorii religioși. Lucru care nu este făcut (chiar ortodocși deplâng această stare de fapt).
pentru ca este foarte raspandita. crezi ca daca preotul le spune oamenilor, ei se schimba? spune-i tu lu tata floarea ca nu se da gaina pe sub sicriu si o sa vedem daca rezolvi ceva.
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim.
Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea.
Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat.
Reply With Quote