View Single Post
Vechi 03.12.2009, 21:25:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu prea stiu la ce e buna relativizarea in ceea ce priveste Postul, canoanele si altele. Daca era buna relativizarea, o faceau si Sfintii de mult; dar ei au respectat cu strictete, ceea ce Ii e bineplacut lui Dumnezeu. Pentru asta au ajuns in Rai si vegheaza acum asupra noastra, raspunzand la chemarile si rugamintile noastre fierbinti. Ei au putut face acest lucru pentru ca au renuntat cu totul la ei. Erau constienti ca adevarata viata abia in rai va fi si s-au comportat ca atare si i-au invatat si pe altii sa duca acest stil de viata intelept. Dar de ce au facut ei asa? Din dragoste.
Nu este vorba de nici o relativizare in ceea ce spun eu.
Este vorba de duh si litera, cum spuneai mai sus.

Povestea din Pateric o stii? Un batran cu doi ucenici mergeau in pustie intr-o zi de post mare. Se intalnesc cu niste pastori, care de bucurie ca i-au intalnit pe acesti sfinti parinti, pe loc taie un ied si ii invita la masa. Ucenicii se uita spre parinte, care le face semn discret sa manance, spunandu-te in soapta ca este dupa legea dragostei. Dupa ce pastorii pleaca, ucenicii, dupa aceasta masa buna, vor sa bea apa dintr-un rau. Batranul ii opreste, zicand: am mancat carne dupa legea dragostei, insa acum nu bem apa, dupa legea postului.

Ati inteles ce vreau sa spun?