View Single Post
Vechi 03.12.2009, 23:43:07
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Zaharia, ce fel de medic esti? Adica generalist, medicina de familie, cardiolog, ob-gyn...etc?

Cred ca esti primul medic de care am auzit sa recomande postul unei femei insarcinate! Inteleg sa recomanzi moderatia, evitarea mancarii nesanatoase, chimicalelor, cafelei, fumatului -- dar evitarea laptelui??? Mama mea din cauza lipsei destul de mari a calciului din timpul a doua sarcini la diferenta destul de mica intre ele, a trebuit sa isi inlocuiasca o parte din dantura. Nu, nu postea, dar pe vremea comunistilor nici branza si lapte nu prea era, nu aveam rude la tara cu vaca, si nici tot felul de suplimente nu se dadeau femeilor insarcinate cum se dau acum. Sau spui ca e mai bine ca femeile sa ia suplimente de calciu din pastile decat sa manace branza sanatoasa si lapte? Hai sa fim seriosi. Sa nu facem dintr-un exemplu de evlavie prost inteleasa (postul in timpul sarcinii) un model, fiindca s-ar putea sa citeasca unele femei mai slabe intr-ale credintei si sa ia in serios.

Sau spunea cineva mai sus ca ea in timpul sarcinii mai mult a baut cafea decat a mancat! Eu spun ca ar trebui sa multumesti Bunului Dumnezeu in fiecare zi ca totusi, desi te-ai neglijat crunt, ti-a dat un copil sanatos, putea sa fie mult mai rau. Cofeina creste tensiunea, agitatia, nelinistea -- cum sa fie buna unui bebelus?? Apoi cafea pe inima goala...ce greseala, chiar si pentru cineva care nu e insarcinata. Lucrurile astea nu se pun in lista la lucruri bune de facut si incercat, ci la greseli demne de evitat, fiindca ulciorul nu merge de multe ori la apa.
Reply With Quote