Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Nu doresc sa mai discut cu tine subiecte duhovnicesti ! Iti cunosc parerile si manierele , nici pe aceasta nu o mai comentez desi in postarea mea am vorbit f. precis si clar...am acest prost obicei ! Adaug doar ca inteleg ca pe batrinul Cleopa il ti pe post de ... servetel, ca sa nu zic altfel. Este treaba ta !
|
Nu vreau sa arat lipsa de respect, fiind si mult mai tanara. Dar sa stii ca prima mea reactie la asta a fost

. Foarte previzibil, chiar ma asteptam la treaba asta, dintr-un moment in altul, stiam ca sunt pe vreun fel de lista de persoane non-gratae.
N-am spus nimic de parintele Cleopa, daca tu te erijezi in a fi purtatorul de cuvant al lui, e problema ta.
Nu vreau sa ma incontrez cu tine pe teme medicale. Stii destule, ai si aratat prin explicatia alambicata a metabolismului calciului. Dar, exista o diferenta intre intre a avea o problema genetica, de exemplu, in asimilarea calciului, si o lipsa de calciu din lipsa de aport de calciu natural. Poti sa spui, in deplina cunostinta de cauza, fiind medic, ca laptele si branzeturile sau lipsa lor constanta din alimentatie nu au nici o legatura cu hipocalcemia??
Apoi spui ca nu-i nimic daca mama nu bea lapte, fatul nu sufera fiindca isi ia calciul de care e nevoie din oasele mamei. Dar mama nu conteaza? Sau nu-i nimic, pierde un dinte, doi, trei, dar ce conteaza.
Oricum, multumesc mult de informatii, erau lucruri pe care nu le prea stiam . Staim ca nesul duce la lipsa de calciu, nu stiam ca de multe ori lipsa de calciu e o problema genetica.
Ah, si acum ai sa spui ca nici subiecte medicale nu mai discuti cu mine, fiindca vorbesti cu peretii. Nu-i nimic, eu nu ma supar.
Cat despre ce spune parintele Cleopa despre post...eu stiu un calugar, de vreo 60 si ceva de ani, care nu, nu este bolnav la pat nici pe departe, care are dezlegare sa manance si carne, chiar daca sta la manastire, chiar daca ceilalti frati nu mananca carne, fiindca e mai bolnav. Si sunt si alte cazuri. Acuma du-te tu si spune-i lui si duhovnicului lui, si staretului, daca vrei iti dau adresa, ca il tine pe batranul Cleopa pe post de servetel sau mai rau, ca el a spus ca scutiti de post sunt doar cei care nici macar nu se pot intoarce in pat singuri.
Dar vorbim aici de situatii exceptionale: de-a lungul viatii o femeie, mai alses astazi, este doar cativa ani insarcinata sau alapteaza, marea majoritate a vietii nu are problema asta. Oamenii in general sunt sanatosi, cei bolnavi sunt mai rari. Si chiar si cei bolnavi sau femeile insarcinate tin post cum pot, poate doar renuntand miercurea si vinerea la carne, sau mai stiu eu cum. Totul depinde de vointa si credinta.
Nicaieri nu am negat importanta postului. Si eu incerc sa tin post, daca reusesc pana la capat, mai vedem, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar de aici pana la a pune postul alimentar, cel putin, pe un piedestal mai inalt ca altele e departe tare. Oamenii din jur trebuie priviti cu blandete si intelegere pentru felul lor de a fi. Nu toti s-au nascut mari postitori, mari iubitori ai ascetismului, nu toti au crescut in familii in care se da mai mult de doi bani pe post, nu toti au exemple bune in viata, nu toti au vointa destula, nu toti au credinta destula. Dar asta nu inseamna ca sunt buni de aruncat la gunoi, fiindca nu inteleg "cuvinte clare si precise." Dar in fine, cred ca ti s-a mai spus asta, si eu sunt poate prea ironica, dar sunt si eu obosita, si ma doare capul, si am si multa treaba maine si in zilele care urmeaza. De asta trebuie sa te gandesti, inainte sa sari cu tot felul de aprecieri si puneri la zid, ca in spatele unui nume de forum este o persoana cu slabiciuni. Si ma gandesc acum ca da, ar trebui sa apreciez mai mult cum spune Anca, probabil ca si tu ai slabiciunile tale.