Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
White a fost om asemenea Sfinților Părinți, asta am afirmat. Ce te-ai șocat așa?
Da (dar parcă am mai răspuns la această întrebare..). Singura diferență constă în faptul că nu ne închinăm în fața icoanelor lor și nu le pupăm moaștele. Preferăm să le acordăm respect prin cultivarea învățăturii lor din evanghelii și epistole.
Bine că le-a descoperit ochiul rău  Ai două afirmații neacoperite de dovezi. Pentru a nu deveni tu însuți ce acuzi la ea (impostoare, mincinoasă) dovedește că White a stabilit ani ai revenirii și că scrierile ei timpurii sunt ascunse (ascunse unde și de cine).
Sper că noaptea a mai limpezit gândurile. Dacă ai fi și mai calmă ai înțelege mai multe, iar eu n-aș mai fi nevoit să repet anumite idei...
Am scris " interpretarea aceleași profeții", nu 2 interpretări.
|
Hehe , acuma vine demascarea!
nr 1 :
"Prezicerea din 1856 era ultima dintr-o serie uimitoare de eșecuri ale prezicerilor �ntoarcerii lui Hristos făcute de Ellen White. Lucinda Burdick, o prietenă a doamnei White din anii 1840, explică modul �n care doamna White prezicea adesea întoarcerea lui Hristos:
I-am cunoscut pe James White și Ellen Harmon (acum doamna White) la începutul anului 1845. ... Ea pretindea că Dumnezeu i-a arătat lucruri care nu s-au �nt�mplat. Odată, a văzut că Domnul va veni a doua oară �n iunie 1845. Profeția a fost discutată �n toate bisericile și �ntr-o micuță publicație a �ușii �nchise� scoasă �n Portland, Me. În timpul verii, după ce a trecut luna iunie, am auzit un prieten întrebând-o cum explica viziunea? A răspuns că "i-au spus-o în limba Canaanului și că n-a �nțeles limba; că urma ca în Septembrie să vină Domnul, la a doua iarbă de pe c�mp, nu la prima din iunie." A trecut septembrie acela și multe altele și nu L-am văzut �ncă pe Domnul. Cur�nd, le era clar tuturor celor sinceri că multe lucruri au �fost probabil spuse în limba Canaanului" sau �n alta pe care n-o �nțelegea, deoarece au urmat eșecuri repetate. Pot să spun multe despre care știu eu �nsămi.
Odată, �n drum spre partea de vest din Maine, a văzut că vor avea mult de furcă cu cei răi, vor fi �nchiși, etc. Au spus acest lucru �n bisericile lor prin care treceau. C�nd s-au �ntors, au spus că au petrecut un timp minunat. Prietenii i-au �ntrebat dacă au avut vreun necaz cu cei răi sau dacă au trecut prin închisoare. Au răspuns "Deloc." Oamenii din toate bisericile au �nceput cur�nd să deschidă ochii și s-au hotăr�t să fie �mpotriva viziunilor ei; și de �ndată ce au făcut asta, ea a �nceput să-i vadă "cu pete pe haine," după spusele ei. Cunoșteam personal c�țiva pastori pe care �i văzuse �n �mpărăție cu "Oh! Niște cununi at�t de strălucitoare, pline de stele." Imediat ce s-au împotrivit viziunilor ei, i-a văzut ", fără speranță, pierduți pentru totdeauna, condamnați."
(O examinare a viziunilor doamnei Ellen White, Miles Grant, Boston: Publicată de Advent Christian Publication Society, 1877)
�n ciuda eșecurilor ei din 1844 și 1845, doamna White a continuat să prezică �ntoarcerea iminentă a lui Hristos. În 1849 asociatul ei Joseph Bates a anunțat că "a început timpul necazului." În vara lui 1849 o epidemie locală a lovit regiunea. Doamna White, văz�nd-o ca o �mplinire a profeției despre sf�rșitul lumii, prezice că epidemia se va răsp�ndi cur�nd:
"Ceea ce am văzut și ceea ce am auzit despre epidemie e doar �nceputul a ceea ce vom vedea și auzi. �n cur�nd, morții și ce muribunzii ne vor �nconjura. " (Present Truth, Sept. 1849).
(Observație: Nu după mult timp după scrierea profeției, epidemia a luat sf�rșit și Statele Unite au intrat �ntr-o perioadă de pace și prosperitate relativă care a durat mai muți ani. Citatul de mai sus a fost scos din articol când a fost republicat în Scrieri timpurii în 1882 și puțini adventiști știu de existența lui.) "
"Ca�nd Hristos n-a venit așa cum se așteptau, la i�nceputul anilor 1850, doamna White a început treptat să nu mai prezică lucruri specifice despre �intoarcerea Lui. Afirmația ei de la conferința din 1856 a fost ultima oară ca�nd a făcut o prezicere specifică despre vremea i�ntoarcerii lui Hristos și, la fel ca toate afirmațiile ei dinainte despre acest subiect, timpul a dovedit că se i�nșeală. "