View Single Post
Vechi 04.12.2009, 12:21:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu stiu ce ambitii sau interese ar putea avea Biserica.La noi la Biserica nu suntem <obligati> sa dam 10% din venit.
Intrebarea mea e legitima si fara vreo aluzie la ce este azi. Era vorba de ceea ce a fost. Stim ca au fost si in Biserica lupte pentru intaietate, inca de pe vremea lui Pavel erau certuri de partide si erezii. Si fiecare a scris istoria cum i s-a parut lui mai corect. Fiecare si-a sustinut dreptatea lui, deoarece omul e subiectiv si schimba "adevarul" in functie de cum vede el lucrurile. Chiar BC si BO nu prea au aceeasi istorie cu privite la schisma si cruciade. Pe care sa o credem? Pe ai nostri, desigur; dar faptul ca sunt ai nostri nu da garantia adevarului.

De aceea , ca om, te intrebi: de ce as avea incredere in cutare si cutare istoric? E drept ca X a fost ucenicul lui Pavel, iar Y ucenicul lui X, dar de unde stiu eu ca Y a pastrat credinta curata pana la capat si nu a introdus nici o erezie in dogma bisericii, apoi ucenicul lui a facut acelasi lucru, s.a.m.d. Se poate observa cat de repede este corupt omul si se leapada de cele sfinte; e normal sa nu am incredere in natura omeneasca. Insa Cuvantul Domnului, revelat si transmis prin profeti si apostoli e infailibil si nu poate fi contestat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote