View Single Post
Vechi 04.12.2009, 15:55:38
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
1. Pentru ca legatura deterministica intre virusii respectivi si cancerul de col este indoielnica.
Sursa? Uite de pe wikipedia, pentru inceput:

Citat:
Both vaccines protect against two of the HPV types (HPV-16 and HPV-18) that can cause cervical cancer, and some other genital cancers; Gardasil also protects against two of the HPV types that cause genital warts
Citat:
2. Nu este demonstrat faptul ca vaccinarea unei parti nesemnificative din populatie impotriva celor 2 tipuri de virusi diminueaza semnificativ pe termen lung incidenta cancerului.
Poate nu e demonstrat, dar trebuie inceput undeva, nu? Si procentul e nesemnificativ pana se depaseste un anumit numar, si devine semnificativ.

Citat:
Normal de altfel, deoarece cancerul de col are o evolutie de cca. 20 ani.
Avand asta in vedere, care e solutia alternativa propusa de tine?

Citat:
N-ai fost atent. Invalideaza argumentul tau cum ca virginitatea nu este o solutie. Ba este, pentru cine are capul pe umeri, si nu prezervativul cum se promoveaza in mod fals si mincinos.
De unde pana unde faptul ca exista boli transmisibile sexual deriva din lipsa de eficienta a prezervativelor? Prezervativul e eficient in proportie de peste 98%, asta daca il folosesti, bineinteles. Problema vine de la sexul neprotejat, nu de la faptul ca prezervativele nu sunt bune.

Virginitatea mi se pare o chestie care tine de optiunea fiecaruia, si mi se pare nesanatos sa nu faci sex pentru ca iti e frica de boli, oricare ar fi ele. Viata sexuala "dezordonata" e un risc medical doar daca sexul e neprotejat.

Citat:
Imi pare rau, dar argumentul TAU (virginitatea nu e solutia, ci vaccinul) nu sta in picioare..
Ala nu e argumentul meu, pentru ca nu asta am scris. Mai citeste o data, te rog.

Citat:
De altfel si incidenta bolilor cu transmisie sexuala e ceva comun. Si handicapurile si decesele in urma lor, sunt ceva comun.
Oare vezi legatura intre una si alta?
Aici nu inteleg ce vrei sa spui. Ideea e simpla: vrei sa faci sex, ideal e sa te protejezi. Daca, pe langa asta, medicina moderna iti ofera si alte solutii, ca de exemplu vaccinul HPV, poti alege sa il folosesti, sau nu.

Citat:
Prezervativul nu e un argument, ci o protectie "placebo".
Scuza-ma, dar asta e o prostie. Daca pentru tine avea o pelicula de cauciuc etansa intre penis si vagin e tot una cu a nu o avea, atunci nu stiu de ce mai discutam aici. Prezervativul nu e perfect ca metoda de protectie (uneori se mai rup, etc), dar e cea mai buna pe care o avem, atunci cand vine vorba de boli transmisibile sexual.

Citat:
Nu cred ca nici un om inteligent si care iubeste totusi viata nu s-ar culca cu cineva care sufera de SIDA de ex. (sau o boala venerica sau de alta natura care se poate solda cu sechele grave), avand ca certitudine ca prezervativul il va ajuta sa evite orice consecinta neplacuta.
Tu ai face-o?
Nu, nu as face-o, pentru ca mi-ar fi frica de aia 2% sanse sa se intample. Dar 2% nu se compara cu aproape 100%, daca o faci fara sa folosesti prezervativul.

Citat:
Minciuni.
Adica ce vrei sa zici, ca nu exista sanse ca o femeie virgina sa se casatoreasca cu un tip care a facut deja sex?

Apropo de a doua afirmatie, cu incidenta cancerului cervical in UE, uite aici:

http://annonc.oxfordjournals.org/cgi...18/8/1423/FIG1

Suntem pe primul loc si la incidenta, si la mortalitate cauzata de cancer cervical, cu mult in fata Lituaniei, care e pe ultimul loc.

Si uite si pe plan mondial, tot wikipedia dixit:

Worldwide, cervical cancer is the fifth most deadly cancer in women. There are an estimated 470,000 new cases of cervical cancer, and 233,000 deaths per year.

Citat:
Apropo, stiai ca un vaccin ca sa fie considerat eficient ca masura de prevenire, se cere o acoperire de > 95% din populatie?
Si o calatorie nu incepe cu primul pas? Sau ai tu vreo solutie sa prindem 95% din populatia tinta a vaccinului si sa ii vaccinam pe toti in acelasi moment?

Citat:
Ai facut un calcul cam cat ar costa vaccinarea HPV doar in Romania de ex.?
Nici o campanie de vaccinare nu e ieftina. Parca vorbeai de eficienta, acum te legi de costuri. Pana la urma care din cele doua probleme te framanta?

Mi se pare un mare pas inainte ca s-a desoperit un vaccin care previne un anumit tip de cancer, si sper sa mai apara si altele, pe masura ce medicina evolueaza.
Progresul stiintific nu a fost niciodata ieftin, si nici nu va fi. Aplicarea descoperirilor din stiinta sau medicina nu e intatdeauna ieftina nici ea, dar nu inseamna neaparat ca scump=ineficient.

Citat:
Nu o viata sexuala activa ci una dezordonata.
Defineste "dezordonata" si spune-mi, te rog, despre cum te poate mutila ea, in afara de chestii care tin de sanatate.

Citat:
De ce nu se canalizeaza timpul si banii spre acest tip de boala care este mult mai raspandita???
Crezi ca daca nu exista inca un vaccin pentru hepatita B asta inseamna ca nu se lucreaza la unul? Sau ca nu se fac eforturi in directia asta?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 04.12.2009 at 15:59:02.
Reply With Quote