Citat:
1. Pentru ca legatura deterministica intre virusii respectivi si cancerul de col este indoielnica.
|
Sursa? Uite de pe wikipedia, pentru inceput:
Citat:
Both vaccines protect against two of the HPV types (HPV-16 and HPV-18) that can cause cervical cancer, and some other genital cancers; Gardasil also protects against two of the HPV types that cause genital warts
|
Citat:
2. Nu este demonstrat faptul ca vaccinarea unei parti nesemnificative din populatie impotriva celor 2 tipuri de virusi diminueaza semnificativ pe termen lung incidenta cancerului.
|
Poate nu e demonstrat, dar trebuie inceput undeva, nu? Si procentul e nesemnificativ pana se depaseste un anumit numar, si devine semnificativ.
Citat:
Normal de altfel, deoarece cancerul de col are o evolutie de cca. 20 ani.
|
Avand asta in vedere, care e solutia alternativa propusa de tine?
Citat:
N-ai fost atent. Invalideaza argumentul tau cum ca virginitatea nu este o solutie. Ba este, pentru cine are capul pe umeri, si nu prezervativul cum se promoveaza in mod fals si mincinos.
|
De unde pana unde faptul ca exista boli transmisibile sexual deriva din lipsa de eficienta a prezervativelor? Prezervativul e eficient in proportie de peste 98%, asta daca il folosesti, bineinteles. Problema vine de la sexul neprotejat, nu de la faptul ca prezervativele nu sunt bune.
Virginitatea mi se pare o chestie care tine de optiunea fiecaruia, si mi se pare nesanatos sa nu faci sex pentru ca iti e frica de boli, oricare ar fi ele. Viata sexuala "dezordonata" e un risc medical doar daca sexul e neprotejat.
Citat:
Imi pare rau, dar argumentul TAU (virginitatea nu e solutia, ci vaccinul) nu sta in picioare..
|
Ala nu e argumentul meu, pentru ca nu asta am scris. Mai citeste o data, te rog.
Citat:
De altfel si incidenta bolilor cu transmisie sexuala e ceva comun. Si handicapurile si decesele in urma lor, sunt ceva comun.
Oare vezi legatura intre una si alta?
|
Aici nu inteleg ce vrei sa spui. Ideea e simpla: vrei sa faci sex, ideal e sa te protejezi. Daca, pe langa asta, medicina moderna iti ofera si alte solutii, ca de exemplu vaccinul HPV, poti alege sa il folosesti, sau nu.
Citat:
Prezervativul nu e un argument, ci o protectie "placebo".
|
Scuza-ma, dar asta e o prostie. Daca pentru tine avea o pelicula de cauciuc etansa intre penis si vagin e tot una cu a nu o avea, atunci nu stiu de ce mai discutam aici. Prezervativul nu e perfect ca metoda de protectie (uneori se mai rup, etc), dar e cea mai buna pe care o avem, atunci cand vine vorba de boli transmisibile sexual.
Citat:
Nu cred ca nici un om inteligent si care iubeste totusi viata nu s-ar culca cu cineva care sufera de SIDA de ex. (sau o boala venerica sau de alta natura care se poate solda cu sechele grave), avand ca certitudine ca prezervativul il va ajuta sa evite orice consecinta neplacuta.
Tu ai face-o?
|
Nu, nu as face-o, pentru ca mi-ar fi frica de aia 2% sanse sa se intample. Dar 2% nu se compara cu aproape 100%, daca o faci fara sa folosesti prezervativul.
Adica ce vrei sa zici, ca nu exista sanse ca o femeie virgina sa se casatoreasca cu un tip care a facut deja sex?
Apropo de a doua afirmatie, cu incidenta cancerului cervical in UE, uite aici:
http://annonc.oxfordjournals.org/cgi...18/8/1423/FIG1
Suntem pe primul loc si la incidenta, si la mortalitate cauzata de cancer cervical, cu mult in fata Lituaniei, care e pe ultimul loc.
Si uite si pe plan mondial, tot wikipedia dixit:
Worldwide, cervical cancer is the fifth most deadly cancer in women. There are an estimated 470,000 new cases of cervical cancer, and 233,000 deaths per year.
Citat:
Apropo, stiai ca un vaccin ca sa fie considerat eficient ca masura de prevenire, se cere o acoperire de > 95% din populatie?
|
Si o calatorie nu incepe cu primul pas? Sau ai tu vreo solutie sa prindem 95% din populatia tinta a vaccinului si sa ii vaccinam pe toti in acelasi moment?
Citat:
Ai facut un calcul cam cat ar costa vaccinarea HPV doar in Romania de ex.?
|
Nici o campanie de vaccinare nu e ieftina. Parca vorbeai de eficienta, acum te legi de costuri. Pana la urma care din cele doua probleme te framanta?
Mi se pare un mare pas inainte ca s-a desoperit un vaccin care previne un anumit tip de cancer, si sper sa mai apara si altele, pe masura ce medicina evolueaza.
Progresul stiintific nu a fost niciodata ieftin, si nici nu va fi. Aplicarea descoperirilor din stiinta sau medicina nu e intatdeauna ieftina nici ea, dar nu inseamna neaparat ca scump=ineficient.
Citat:
Nu o viata sexuala activa ci una dezordonata.
|
Defineste "dezordonata" si spune-mi, te rog, despre cum te poate mutila ea, in afara de chestii care tin de sanatate.
Citat:
De ce nu se canalizeaza timpul si banii spre acest tip de boala care este mult mai raspandita???
|
Crezi ca daca nu exista inca un vaccin pentru hepatita B asta inseamna ca nu se lucreaza la unul? Sau ca nu se fac eforturi in directia asta?